Psihosociologia rezolvării conflictului
ISBN
973-683-110-8
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Psihologie
Domenii

Psihosociologia rezolvării conflictului

Autori: Adrian Neculau , Ana Stoica-Constantin
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Prefata de Ana Stoica-Constantin, A. Neculau

Prezentul titlu reprezinta o abordare concertata a conflictului din interiorul unor stiinte sociale de relevanta pentru aria acestuia: psihologie, psihologie sociala, psihanaliza, psihoterapie, creatologie, pedagogie, drept si, bineinteles, noua "conflictologie" - cunoasterea conflictului, prevenirea, rezolvarea si valorificarea constructiva a acestuia. Volumul include si studii ale unor autori straini consacrati in arealul stiintific al conflictelor (Morton Deutsch, Alan Tidwell, Carmel Bambridge) sau in domeniile conexe (Annie Birraux in psihoterapie, Marilyn Fryer in psihologia cognitiva si creativitate).
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Saizeci de ani de studiu sociopsihologic al conflictului • Perspective psihosociologice asupra conflictului • Conflictul socio-cognitiv • Devianta tolerata si conflict normativ • Teoria si instrumentul KAI. Posibilitati de utilizare in rezolvarea conflictelor • Conflictul in organizatiile industriale romanesti • Rezolvarea conflictelor si creativitatea - o abordare psihologica • Rezistenta si conflict - perspectiva psihoterapeutica • De la criza la proces. O istorie a psihanalizei adolescentilor in Franta • Controlul conflictului • Solutionarea conflictelor constructive. Principii, instruire si cercetare • Consideratii asupra managementului conflictului, tehnicilor de rezolvare si factorilor sociali care le influenteaza • Prevenirea, rezolvarea si managementul conflictului (Experienta australiana) • Teoria criteriilor identitare relationale si conflictualitatea juridica • Conflictul in contexte educationale Aspecte conflictuale ale situatiei pedagogice • Educatia pentru o lume pasnica • Educatia interculturala - modalitate de prevenire sau atenuare a conflictelor • Politici educationale conflictuale. Conflictele egalitate-excelenta. Centralizare-descentralizare


Despre autori


Adrian Neculau (coordonator)

Adrian Neculau (1938-2012) a fost profesor emerit la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi si a predat cursuri de psihologie sociala, memorie sociala si dinamica grupului. A fondat Laboratorul „Psihologia cimpului social”, care dezvolta relatii de colaborare cu unitati de cercetare similare din importante universitati europene, a facut parte din mai multe echipe de cercetare europene preocupate de studiul reprezentarii sociale a saraciei, puterii sau minoritarilor si a fost membru in comitetul executiv al retelei European PhD on Social Representations and Communication and So.Re.Com. THEmatic NETwork la Universitatea „La Sapienza” din Roma. A coordonat doua colectii la editura Polirom (Collegium. Psihologie si Psihologie aplicata) si revista Psihologie sociala. A fost membru in comitetul stiintific al mai multor reviste romanesti si europene de psihologie. A coordonat doua manuale universitare de psihologie sociala si a publicat mai multe studii in reviste europene de specialitate. Dintre lucrarile publicate mentionam : Liderii in dinamica grupurilor (1977), Memoria pierduta (Polirom, 1999), Urmele timpului. Iluzii romanesti, confirmari europene (dialog cu Serge Moscovici) (Polirom, 2002), Educatia adultilor (Polirom, 2004), Viata cotidiana in comunism (Polirom, 2004), Dinamica grupului si a echipei (Polirom, 2007) si Un psiholog in Agora (Polirom, 2010).Ana Stoica‑Constantin este profesor universitar emerit la Catedra de Psihologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, unde predă rezolvarea conflictelor. Tot în cadrul acestei instituţii a predat psihologia creativităţii şi psihologia educaţiei, a coordonat un masterat în medierea şi rezolvarea conflictelor şi conduce doctoranzi în psihologie. Distinsă cu medalia de aur „Henri Coandă” (Institutul Naţional de Inventică, 1995) pentru activitatea în domeniul creatologiei. Este membră a International Creativity Network, SUA, unde este recunoscută ca expert internaţional în creativitate şi acreditată să ţină cursuri şi să conducă sesiuni de rezolvare creativă a problemelor. Membră în boardul revistei Creativity & Human Development, pentru care a fost şi guest editor la numărul special Focus on Creativity Research in Romania (nr. 6, 2016). Dintre volumele publicate, menţionăm: Creativitatea elevilor. Posibilităţi de cunoaştere şi educare (Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1983), Psihosociologia rezolvării conflictului (în colaborare cu Adrian Neculau, Polirom, Iaşi, 1998), Managementul resurselor umane. Ghid practic şi instrumente (în colaborare cu Ticu Constantin, Institutul European, Iaşi, 2002), Creativitatea pentru studenţi şi profesori (Institutul European, Iaşi, 2004), Conflict, Change, and Organizational Health (în colaborare cu Ticu Constantin, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, 2009).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.