Tratat de intervenţii parentale...
ISBN
978-973-46-9788-5
An apariție
2024
Număr pagini
384
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Psihologie
Domenii

Tratat de intervenţii parentale validate ştiinţific

Autori: Oana David , Daniel David
INDISPONIBIL
65,00 lei

 

„Cartea de față este primul tratat de intervenții parentale validate științific dedicat sistematizării cunoașterii științifice din acest domeniu de către experți recunoscuți, din cadrul marilor centre universitare din România, cu scopul de a-i ajuta pe specialiștii care doresc să ofere sprijin parental. Volumul își propune astfel să ofere ghidaj și trimiteri către protocoale de intervenție actuale și inovative, care pot să dezvolte eficient abilități parentale relevante pentru sănătatea mintală a copiilor.
Un alt deziderat al volumului este de a elimina divergențele și a face lumină asupra rolului validării științifice în selecția unor intervenții specifice de parenting.
În scopul facilitării lecturii, fiecare dintre capitolele cuprinse în volum are o structură unitară din punctul de vedere al formatului. Conținutul capitolelor îmbină de fiecare dată componentele teoretice cu cele practice, trecându-le printr-un filtru științific și incluzând referiri la protocoale validate științific relevante pentru tematica abordată, precum și la procedurile și metodologiile de implementare ale acestora. Cum ocupația de educator parental a fost introdusă recent în România, iar practicienii din acest domeniu pot veni din domenii conexe psihologiei, sperăm ca acest volum să reprezinte o resursă valoroasă care să ghideze practicile legate de intervențiile parentale.” (Oana David, Daniel David)

An apariție
2024
Număr pagini
384
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii

Rolul parentingului în dezvoltarea armonioasă a copiilor • Factori parentali implicați în psihopatologia copiilor • Consiliere și coaching parental • Intervenții parentale bazate pe tehnologie • Programe parentale validate științific pentru tratamentul tulburării cu deficit de atenție/hiperactivitate la copii • Programe parentale validate științific pentru părinții adolescenților



Despre autori


Oana David (autor)
Oana David este conferentiar universitar in cadrul Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, UBB. Este de asemenea director executiv al International Coaching Institute/European Coaching Center, centru de cercetare de excelenta al UBB, si psiholog clinician/psihoterapeut principal, supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si de Albert Ellis Institute, New York. A primit titlul de doctor de la UBB in anul 2011, in baza tezei sale de doctorat cu titlul Programe parentale validate stiintific pentru reducerea comportamen­tului disruptiv la copii. A urmat o serie de stagii doctorale si postdoctorale la King’s College London, Harvard Medical School, Children’s Hospital Boston, Albert Ellis Institute, Mount Sinai School of Medicine, City University of New York. A coordonat trei proiecte nationale majore si trei proiecte internationale in domeniul sanatatii mentale, pe baza carora a dez­voltat o serie de produse inovative terapeutice, printre care doua aplicatii pe dispozitive mobile (PsyPills si MoodWheel) pentru gestionarea stresului si sistemul robotic roboRetman pentru dezvoltarea emotionala a copiilor. Pentru rezultatele activitatii stiintifice a primit o serie de premii din partea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice, a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii PRO INVENT, a Albert Ellis Institute si UBB. In ceea ce priveste implicarea sa in politicile profesionale si comunitare, este prese­dinte fondator al International Association of Cognitive Behavioral Coaching si membru al altor organizatii profesionale internationale de prestigiu.


Daniel David este profesor universitar doctor la Universitatea „Babeş‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, şi directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute, New York. Este directorul International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health, fiind cel mai citat psiholog din România conform analizelor scientometrice (Web of Science/Google Scholar). Profesorul David este cel care a introdus în ţară primele cursuri de psihologie pozitivă, în cadrul Şcolii clujene de psihologie clinică şi psihoterapie, fondată de acesta la Universitatea „Babeş‑Bolyai”; psihologia pozitivă astfel introdusă în România se înscrie în paradigma tradiţională internaţională (iniţiată de profesorul american Martin Seligman) şi se ancorează şi în noile dezvoltări din domeniu, prin integrare cu abordările cognitiv‑comportamentale de tip validat ştiinţific (evidence‑based) (prin modelele de psihologie pozitivă dezvoltate de profesorii americani Albert Ellis şi Aaron T. Beck). La Editura Polirom a mai publicat: Psihologie clinică şi psihoterapie. Fundamente (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2013), Metodologia cercetării clinice. Fundamente (2006), Tratat de psihoterapii cognitive şi comportamentale (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2012; ed a III‑a, 2017), Dezvoltare personală şi socială. Eseuri şi convorbiri despre viaţă (2014), Psihologie şi tehnologie. Fundamente de roboterapie şi psihoterapie prin realitate virtuală (în colab., 2015) şi Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într‑o monografie cognitiv‑experimentală (2015).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.