Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
Bîta
ISBN
973-681-301-0
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
252
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
A TREIA EUROPĂ > Proză
Domenii

Bîta

Autori: Agim Isaku
 
Traducere de Luan Topciu. Metafora a puterii efemere, „Bita” e cartea decaderii unui imperiu macinat de conflicte interioare, care se descompune lent in asteptarea viitoarelor cuceriri. Agim Isaku scrie, cu ironie si tandrete, istoria tulbure a unui spatiu aflat la confluenta dintre lumi, unde apartenenta – fie ea etnica, nationala, religioasa – se afirma violent si se plateste cu singe, libertatea se cucereste, iar granitele noilor state se disputa pina la (sau chiar pina dupa) moartea imparatilor, ruinarea dictatorilor si istovirea ultimilor combatanti.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
252
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Agim Isaku (autor)
Agim Isaku, poet, eseist, publicist, este o personalitate marcanta a culturii contemporane albaneze. S-a nascut in 1955 la Korca (cel mai important oras din sudul Albaniei). A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Tirana. A lucrat ca profesor pina in anul 1990, cind a fost numit director adjunct al Radio Televiziunii albaneze. Ulterior a devenit director al Fundatiei „Soros”, iar in 1996, ambasador al Albaniei la Madrid. In 1999 este numit consilier al presedintelui Albaniei, iar in prezent este consilier al prim ministrului Albaniei. Este autor a 15 carti de poezie si proza, precum si a numeroase articole de analiza politica publicate in presa albaneza si straina. O parte a operei sale este tradusa in limbile engleza, franceza, spaniola, maghiara, romana etc. Dintre volumele publicate amintim: „Cincizeci de poezii” (1986); „Virsta” (1997), „Sa nu credeti ca sint un vizitator intirziat”, (poezii, 1991); „Cetatile iernii (1983), „Doua cronici despre aceeasi moarte” (1990), „Umbra” (proza scurta , 1987).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.