Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
Annabel
ISBN
978-973-46-2835-3
An apariție
2012
Lună apariție
7
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Annabel

Autori: Kathleen Winter
 
Traducere din limba engleza si note de Ada Tanasa
 
Roman distins in anul aparitiei cu Thomas Head Raddall Atlantic Fiction Award si adaptat pentru Radio BBC
 
Annabel (2010), primul roman semnat de Kathleen Winter, abordeaza cu profunzime, sensibilitate si indrazneala una dintre temele cele mai controversate ale epocii contemporane: identitatea sexuala. Intr‑un sat pitoresc si indepartat de pe coasta Labradorului, unde rolurile barbatilor si ale femeilor sint guvernate de traditie, nasterea unui copil hermafrodit zguduie din temelii fericirea casnica a familiei Blake. Copilaria invaluita de mister a lui Wayne sta sub semnul ambiguitatii sexuale si al amenintarii cu demascarea publica. Lucrurile se complica si mai mult in momentul atingerii maturitatii sexuale, cind descopera ca organismul lui are capacitatea de a se reproduce singur. Kathleen Winter surprinde cu subtilitate si elocventa drama unui personaj singular, care se lupta sa‑si gaseasca locul intr‑o lume guvernata de tipare sexuale stricte, si in acelasi timp frumusetea inegalabila a peisajelor scaldate in luminile nordului din acest colt al Labradorului.
 
„Romanul lui Kathleen Winter anunta nasterea unui mare scriitor.” (Kirkus Reviews)
 
„Oricit de deosebite ar fi cele doua sexe, ele se amesteca totusi. In orice faptura omeneasca se petrece o oscilatie intre un sex si celalalt si, adesea, doar hainele mai pastreaza infatisarea barbateasca sau femeiasca, in timp ce, dedesubtul lor, sexul dezminte aparenta.” (Virginia Woolf)
 
„Un roman despre secrete si taceri. Cititi-l, caci ascunde o poveste care-si vrajeste cititorul pina la ultima vorba, cititi-l, caci poate veti gasi in el raspunsul la intrebarea vietii voastre: Ce sintem noi?” (The Globe and Mail)
 
Carte recomandata de:
An apariție
2012
Lună apariție
7
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Kathleen Winter s‑a nascut in 1960, in Anglia, insa si‑a petrecut copilaria si adolescenta in provincia Newfoundland si Labrador din Canada. A scris scenarii pentru serialul american Sesame Street si pentru CBC Television si a lucrat o vreme ca editorialista la cotidianul The Telegram din St. John’s. Si‑a facut debutul literar in 2007, cu volumul de povestiri boYs, intimpinat cu entuziasm de catre critica si de catre publicul cititor si distins cu Winterset Award si Metcalf‑Rooke Award. In prezent locuieste in Montreal, dedicindu‑si cea mai mare parte din timp scrisului.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.