Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
Mr. Peanut
ISBN
978-973-46-1838-5
An apariție
2010
Lună apariție
12
Număr pagini
488
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Mr. Peanut

Autori: Adam Ross
 
Cititi un interviu cu autorul pe EvZ.ro.
 
Traducere din limba engleza de Ioana Vacarescu
 
David Pepin si‑a iubit sotia de cind s‑au intilnit, la colegiu, la un curs despre Alfred Hitch­cock. Dupa treisprezece ani de casnicie, tot nu‑si poate imagina viata fara ea, insa e obsedat de eventualitatea mortii acesteia. Cind, printr‑un concurs miste­rios de imprejurari, Alice chiar moare, David este principalul suspect, desi, din cite descopera detectivii Hastroll si Sheppard, persoana direct implicata este un personaj bizar, care si‑a luat numele de Mobius. Asemenea gravurilor lui Escher, care inspira jocurile video pe care le creeaza David, firele narative ale romanului formeaza figuri complicate si inselatoare, rasturnari de perspectiva spectaculoase, nascind indoieli in mintea citi­torului: oare chiar e posibil sa cunosti pe cineva pe deplin? Crima si casnicia pot fi uneori fata si reversul aceleiasi medalii?
 
„De la Cui i-e frica de Virginia Woolf? incoace, nimeni n-a mai indraznit sa intre in partea intunecata a unei casnicii precum Mr. Peanut...o carte atit de fascinanta, ca-ti da fiori.” (Stephen King)
 
„Iata un debut cum rar mai vezi. Un stil minunat, ce combina dragostea si tortura pentru a crea un virtej narativ acaparator, alaturi de un subiect izvorit dintr-o dragoste ucigatoare. Asa se naste o carte aspra si sublima, infioratoare si curajoasa.” (Publishers Weekly)
 
Mr. Peanut este un roman flamboaiant, minunat scris, despre natura duala a casatoriei, despre dragostea indoielnica si nesiguranta care pindeste la tot pasul.” (Philadelphia Inquirer)
 
„Adam Ross a alcatuit un roman diabolic de complicat, ce aminteste de Sudoku. Firul narativ aduce mai degraba a vrajitorie, iar bucatile care-l construiesc sint incredibil de bine sudate. Oricum l-ai intoarce, de oriunde l-ai apuca, el sta mereu in picioare. Ce sa mai vorbim? E un roman inteligent scris, amuzant si – cind apuci sa-i dai de cap – nespus de trist.” (bookgeeks.co.uk)
An apariție
2010
Lună apariție
12
Număr pagini
488
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Adam Ross (autor)
Adam Ross s‑a nascut la New York si a studiat la Trinity School si Vassar, lucrind ca actor inca din copilarie si, mai tirziu, dupa colegiu, devenind jurnalist. In 1995 se muta in Nashville cu sotia si cele doua fiice, scriind reportaje si recenzii de carti si filme in Nashville Scene. Mr. Peanut este primul sau roman. Tine cursuri de creative writing la universitatile din Hollins si Washington (pentru mai multe informatii accesati www.adam‑ross.com). 


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.