O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
O poveste
ISBN
978-973-46-1924-5
An apariție
2011
Lună apariție
5
Număr pagini
324
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

O poveste

Autori: Alessandro Baricco
 
Traducere din limba italiana de Mara Chiritescu si Cerasela Barbone
 
Cel mai recent roman al lui Alessandro Baricco, O poveste (2005), are in centru viata lui Ultimo Parri: copilaria, cind vede primul automobil, prima dragoste, urmata de razboi si de cautarea unui sens in haosul de apoi, pina in clipa mortii. Perspectivele multiple ale personajelor descriu un traseu existential neobisnuit, incarcat de sentimentul magiei noilor inventii ale inceputului de secol XX: cinema-ul sau, mai ales, automobilul, pentru care tatal lui Ultimo Parri face o pasiune, riscindu-si viata in curse automobilistice ca mecanic al contelui Ambrosio. Tonul se schimba atunci cind Ultimo, acum adolescent, participa la experientele tragice si absurde din Batalia de la Caporetto. Un alt personaj, Elizaveta, o aristocrata rusoaica saracita, care traieste din lectii de pian, preia naratiunea, iar Ultimo, pe care il intilneste in America, devine un personaj in jurnalul ei fictiv. Romanul trece subtil de la o voce la alta, combinind stiluri si viziuni, de la suspans, filozofie si iubire, la o irevocabila nostalgie.
 
„Un text neconventional, plin de momente lirice, despre lucruri pe care le stie toata lumea, dar despre care putini mai scriu. Stilul lui Baricco aminteste de Thomas Pynchon, Don De Lillo si Robert Coover.” (The Washington Post Book World) 

„Povestea lui Baricco are in ea spiritul secolului. Naratiunea te invaluie, ritmul ei dinamic, vioi te-mpinge de la spate, evenimente istorice ori personaje celebre trec prin fata ochilor si nici nu stii ce te apasa mai tare in acest roman: trecerea fulguranta, poate prea rapida, a timpului sau prospetimea unei carti care are in ea atita informatie.” (Review of Contemporary Fiction)

An apariție
2011
Lună apariție
5
Număr pagini
324
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Unul dintre cei mai cunoscuti si mai indragiti autori italieni contemporani, Alessandro Baricco s-a nascut la Torino in 1958. A studiat filozofia si pianul, a publicat doua volume de eseuri despre muzica, apoi a scris o vreme cronici pentru La Repubblica si La Stampa. In 1991 i-a aparut primul roman, Castele de minie, pentru care a primit Premio Campiello si Prix Medicis Etranger (1995). Cartea se bucura de recunoastere internationala, iar la fel se va intimpla si cu cel de-al doilea sau roman, in 1993, Ocean Mare, recompensat cu Premiul Viareggio. In 1994, scrie Novecento,un monolog care va sta la baza unei piese de teatru si a unui film regizat de Giuseppe Tornatore, celebra poveste a pianistului care nu va parasi niciodata oceanul, in interpretarea lui Tim Roth (The Legend of 1900), o productie cistigatoare la Globurile de Aur si la Premiile Academiei Europene de Film. In 1996 Baricco publica romanul Matase si piesa de teatru Davila Roa, in 1999 un alt roman, City, urmindu-i apoi Fara singe, aparut in toamna anului 2002. In prezent traieste la Roma, cu sotia si cei doi fii ai sai.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.