Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
Vremurile mai bune
ISBN
978-973-46-1007-5
An apariție
2008
Lună apariție
7
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Vremurile mai bune

Autori: Christian Haller
 

Traducere de Nora Iuga

Christian Haller este autorul Muzicii inghitite, „un roman insolit despre Bucurestiul de altadata”. Cu Vremurile mai bune, scriitorul elvetian continua saga familiei sale, de data aceasta in decorul spectaculos al muntilor Jura, dar Romania interbelica ramine un reper constant al unui trecut colorat in nuantele palide ale nostalgiei.

Daca Muzica inghitita, primul volum al acestui triptic, se concentra asupra figurii mamei, realizind prin intermediul ei o incursiune insolita si nostalgica in Bucurestiul primelor decenii ale secolului XX, in Vremurile mai bune personajul central este tatal. Desi Romania nu este absenta nici din romanul de fata, fundalul pe care se desfasoara urmatorul capitol din aceasta saga de familie este o zona rurala din Elvetia postbelica. Aici, copiii se deprind treptat cu noul fel de viata, cel mai mic dintre acestia (alter ego-ul autorului) descoperindu-si, sub influenta conjugata a unchiului sau si a unui baiat ceva mai mare, o noua pasiune: arheologia. In interiorul familiei, insa, tensiunile cresc: tatal naratorului este indepartat de fratele si tatal sau de la conducerea fabricii si se asociaza cu un ins ambitios, dar fara scrupule, fondind o intreprindere asemanatoare, care se dovedeste a fi un succes si-i reda familiei bunastarea si demnitatea de odinioara, pina cind si noul partener de afaceri se dovedeste nedemn de incredere. In ciuda tradarilor profesionale, a dezamagirilor si greutatilor pe care le infatiseaza, Vremurile mai bune este o marturisire de credinta in valori universale ca onestitatea, perseverenta, solidaritatea si munca indirjita si o elegie discreta, dar emotionanta inchinata micilor bucurii ale vietii.

„Impresionanta, stralucitoare si densa, proza lui Christian Haller aminteste de povestirea realista de la sfirsitul secolului XIX. Reflexiv mai presus de orice, Haller ne aduce in fata ochilor scene si personaje dintr-un univers asfintit.” (Neue Zurcher Zeitung)

An apariție
2008
Lună apariție
7
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Christian Haller s-a nascut la 28 februarie 1943 la Brugg, Aargau. A absolvit Facultatea de Zoologie a Universitatii din Basel. A condus, vreme de opt ani, departamentul de studii sociale al Institutului Gottlieb Duttweiler din Zürich si a activat ca secretar literar la Teatrul Claque din Baden. Intre anii 1994 si 2000 a fost membru al Comisiei teatrale din Zurich. Desfasoara o sustinuta activitate jurnalistica la Aargauer Zeitung. A publicat romane (Strandgut, 1991; Der Brief ans Meer, 1995), piese de teatru (Gotterspiele, 1987; Leben, 1992), culegeri de povestiri (Die Halfte der Traume, 1980; Kopfuberland oder die Reise zu den Baumen, 1996), volume de poezii (Der Fernseher ist kein schlechter Priester, 1998), eseuri (Das Osterspiel von Muri, 1992). In prezent locuieste In Laufenburg, Elvetia.
Vremurile mai bune (2006), distins cu Aargau Literaturpreis, este al doilea volum al trilogiei prin care Christian Haller isi propune sa readuca in prezent „umbrele trecutului” personal, in confruntarea sa dureroasa cu framintarile „istoriei mari”.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.