Restaurația de catifea
ISBN
973-683-768-8
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
384
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
PLURAL
Domenii

Restaurația de catifea

Autori: Adam Michnik
INDISPONIBIL
11,46 lei

 
Editie ingrijita de Mircea Mihaies. Prefata de Andrei Plesu. Traducere de Daciana Branea, Dana Chetrinescu, Cristina Cheveresan, Dana Craciun, Ioana Copil-Popovici. O reinterpretare din perspectiva prezentului a ceea ce s-a intimplat - si se intimpla -, ca fenomen politic, dupa victoria fortelor anticomuniste. Michnik reia teme esentiale pentru demersul sau reflexiv, legate de destinul revolutiei anticomuniste, de impactul nationalismului si al fundamentalismelor generate de tranzitie, de dilemele aparute dupa revenirea in pozitii de putere a unor fosti comunisti. Lumea de dupa revolutie ii apare lui Michnik drept un imens experiment in care se reconstruiesc identitati, loialitati, sentimente si convingeri. O carte demna de interesul specialistilor (sau al viitorilor specialisti) in politologie, dar si al publicului larg, direct implicat in procesul care urmeaza caderii comunismului.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
384
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii
Trei tipuri de fundamentalism • Discurs la Universitatea din Rutgers • Polonia si evreii • Polonia si Germania • Cenusiul este minunat • Ciudata epoca post-comunista (discutie cu Havel) • Sint un intelectual polonez (interviu) • Putem vorbi fara ura (dialog cu W. Jaruzelski) • Revolta antiautoritarista (discutie cu D. Cohn-Bendit) • Trebuie sa te trezesti dimineata devreme (discutie cu Milosz) • Dosar - cazul Jedwabne (o polemica cu Leon Wieseltier)


Despre autori


Adam Michnik (n. 1946), istoric, jurnalist si politolog polonez. Arestat pentru prima oara la 18 ani. In 1968 este exclus din universitate si condamnat la trei ani de inchisoare. Fondator al KOR (Comitetul de Aparare a Muncitorilor) si consilier al Solidaritatii. Animator al revistei clandestine Krytyka si al Universitatii volante, discipol al lui Leszek Kołakowski. Este inchis, din nou, dupa lovitura de stat militara din 13 decembrie 1981. In 1982, PEN Club-ul francez i-a decernat Le Prix de la Liberté, iar in 1984 New School for Social Research (New York) i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa. Redactor-sef al cotidianului Gazeta Wyborcza. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut Scrisori din inchisoare si alte eseuri (1997) si Restauratia de catifea (2001).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.