Fenomenologie și teologie
ISBN
973-9248-44-6
An apariție
1996
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
PLURAL
Domenii
Filosofie > Curente
        >> Fenomenologie

Fenomenologie și teologie

Autori: Paul Ricoeur , Jean-Louis Chretien , Michel Henry , Jean-Luc Marion
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere: Nicolae Ionel Studiu introductiv si ingrijirea editiei: Stefan Afloroaei Lucrarile prezentate de cei patru autori la seminarul Centrului de cercetari fenomenologice si hermeneutice – „Arhivele Husserl din Paris” se gasesc reunite in prezentul volum. Reputatii filosofi francezi isi propun sa raspunda urmatoarelor intrebari: exista in experienta religioasa o forma specifica de fenomenalitate care sa ajute fenomenologia insasi in proiectele si conceptele ei fundamentale? In ce consta specificul hermeneuticii limbajului teologic?
An apariție
1996
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii
Fenomenologie si hermeneutica a religiei • Experienta si limbaj in discursul religios • Cuvintul ranit • Fenomenul saturat • Cuvint si religie: Cuvintul lui Dumnezeu


Despre autori


Paul Ricoeur (1913-2005), renumit filosof al fenomenologiei. Este cel care a facut celebru conceptul de hermeneutica. Din cartile sale, publicate si in limba romana, mentionam: „Istorie si adevar”, „Despre interpretare. Eseu asupra lui Freud”, „Metafora vie”, „Ideologie si utopie”. La Editura Polirom au aparut: „Fenomenologie si teologie” (in colaborare, 1996), „Cum sa intelegem Biblia” (impreuna cu Andre LaCocque, 2005), si „Despre traducere” (2005)