Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
Fluviul Amur
ISBN
978-973-46-8831-9
An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Colecție
HEXAGON
Domenii

Fluviul Amur

Între Rusia și China

Autori: Colin Thubron
39,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere de Cristina Felea

Fluviul Amur e cvasinecunoscut. Cu toate acestea, e al zecelea fluviu ca lungime din lume, izvorând din munții Mongoliei, străbătând Siberia și vărsându-se în Pacific. Pe o lungime de aproape 1.800 de kilometri, reprezintă granița marcată de tensiuni dintre Rusia și China, fiind cea mai fortificată frontieră de pe glob. La 80 de ani, Colin Thubron – celebru pentru Redescoperind Drumul Mătăsii – călătorește de-a lungul fluviului Amur, de la izvorul său ascuns până la uriașa gură de vărsare, pe o distanță de aproape 5.000 de kilometri. Chinuit de răni și arestat de poliția locală, Thubron își croiește drum pe ambele maluri, pornind pe un cal mongol, apoi făcând autostopul și călătorind pe vasele braconierilor și în cele din urmă cu expresul transsiberian. Vorbitor de rusă și mandarină, discută cu toți oamenii pe care îi întâlnește, de la comercianți chinezi la pescari ruși, de la călugări la localnici, și ne zugrăvește un tablou uluitor, împletind magistral observația cu lirismul. 

Fluviul Amur nu este doar un triumf literar în sine, ci și o demonstrație a faptului că marea literatură de călătorie continuă să aibă aceeași forță ca întotdeauna.” (Daily Telegraph)

„O călătorie de la izvorul sacru din Mongolia de-a lungul unui fluviu care este și o linie de falie a istoriei, unde se despart imperii și încep rivalități.” (The Wall Street Journal)

An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii

Izvorul • Stepa • Tratatul • Șilka • Fortăreața pierdută • Orașul Bunei Vestiri • Fluviul Dragonului Negru • Habarovsk • Orașul Zorilor • Promisiunea

 Despre autori


Colin Thubron (n. 1939), romancier şi autor britanic de cărţi de călătorie. În 2008, The Times l‑a inclus în rândul celor mai mari 50 de scriitori britanici postbelici. Colaborează la The New York Review of Books, The Times, The Times Literary Supplement şi The New York Times. Cărţile sale au fost distinse cu numeroase premii şi au fost traduse în peste 20 de limbi. În 2006 a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic, iar din 2010 este preşedinte al The Royal Society of Literature. Dintre volumele publicate: cărţi de călătorie – Mirror to Damascus (1967), The Hills of Adonis: A Quest in Lebanon (1968), Journey into Cyprus (1975), The Ancient Mariners (1981), Among the Russians (1983), Behind the Wall: A Journey through China (1987), The Lost Heart of Asia (1994), In Siberia (1999); romane – The God in the Mountain (1977), A Cruel Madness (1984), Turning Back the Sun (1991), To the Last City (2002). La Editura Polirom a apărut Redescoperind Drumul Mătăsii. Din China şi munţii Asiei Centrale în Iran şi Turcia (2013).Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.