Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
Abisuri personale
ISBN ePub

978-973-46-9510-2

ISBN PDF

978-973-46-9511-9

An apariție

2023

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Abisuri personale

Autori: Gianfranco Calligarich
31.95 lei

Roman distins cu Premiul Bagutta (2011)

Autorul romanului-cult Ultima vară în oraş

 

Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere din limba italiană de Cerasela Barbone

Câştigător al Premiului Bagutta pe anul 2011, Abisuri personale împărtăşeşte cu Ultima vară în oraş atmosfera romană şi destinul tragic al protagoniştilor, „frumoşi şi blestemaţi, încercând să evadeze din lumea lor înstărită, care are menirea de a revela abisurile întunecate ale inimii omeneşti” (Ferruccio Parazzoli). Este povestea unui jucător de cărţi profesionist, cu grave probleme cardiace, care îşi petrece iarna într-un cazinou de pe coastă, în extrasezon, şi care reconstituie, într-o vară romană de demult, o poveste de dragoste chinuitoare dintre doi tineri exponenţi ai unei lumi aurite şi cosmopolite. La sfârşitul anilor ’60, cei doi îşi găsiseră în capitala Italiei un ultim refugiu pentru vieţile lor la limită. El este reprezentantul unei mari dinastii de industriaşi, ea – o frumoasă şi bogată moştenitoare, ducând povara unui secret de familie copleşitor. Cei doi se grăbesc să-şi unească destinele, încercând să se salveze reciproc, dar reuşind doar să se piardă într-un joc istovitor şi disperat până la deznodământul imprevizibil.

„Cu un subtil joc al disimulărilor, Calligarich îi face pe eternii săi perdanţi să joace o ultimă partidă decisivă. Poate că să trăieşti, ne spune el, este doar o magnifică iluzie într-un mare ocean de singurătate şi indiferenţă, însă e greu să laşi să se-nţeleagă aşa ceva.” (la Repubblica)

„După o tăcere de aproape patruzeci de ani, Gianfranco Calligarich se întoarce cu un roman à la Fitzgerald şi Hemingway pentru a depăna poveşti de dragoste sfâşietoare plasate în Roma anilor ’60.” (Vanity Fair)

„O poveste imposibilă despre lipsa iubirii, în centrul căreia se află un tânăr cuplu ce pare să aibă totul pentru a fi fericit, în afară de cea mai elementară şi mai terestră dorinţă de-a atinge fericirea.” (Avvenire)

An apariție
2022
Lună apariție
10
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Gianfranco Calligarich s-a născut în 1947 în Asmara, capitala Eritreei, aflată la acea vreme sub administraţie britanică, într-o familie cosmopolită cu origini triestine. Copilăria şi adolescenţa le-a petrecut în Milano, după care s-a mutat la Roma, unde a lucrat în presă şi la televiziune. Romancier şi dramaturg, Calligarich este cunoscut şi ca autor de scenarii TV şi cinematografice.  A debutat în 1973 cu L’ultima estate in città (Ultima vară în oraş), care a devenit o carte-cult şi a fost reeditată de cîteva ori. Ulterior a mai publicat Posta prioritaria (2002), Privati abissi (2011), Principessa (2013), La malinconia dei Crusich (2016) şi Quattro uomini in fuga (2018). Privati abissi s-a numărat printre cărţile aflate pe lista scurtă a Premiului Viareggio şi a obţinut Premiul Bagutta, iar La malinconia dei Crusich a fost recompensat cu Premiul Viareggio în 2017 şi a fost nominalizat pe lista scurtă a premiilor Grinzane, Manzoni şi Vigevano. Romanele lui Calligarich au fost traduse în mai multe limbi de circulaţie internaţională şi au apărut sau urmează să apară în SUA, Spania, Germania, Franţa, Austria, Marea Britanie, Olanda, Israel etc. În prezent Gianfranco Calligarich locuieşte la Roma.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.