Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
Butcher's Crossing
ISBN
978-973-46-9088-6
An apariție
2022
Lună apariție
9
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Butcher's Crossing

Autori: John Williams
44,95 lei

Autorul capodoperei Stoner

Romanul a fost ecranizat în 2022, în regia lui Gabe Polsky, cu Nicolas Cage şi Fred Hechinger în rolurile principale.

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză de Ariadna Ponta

În 1873, Will Andrews îşi abandonează studiile la Harvard. Însufleţit de lecturile din Emerson, care înglobează în opera sa spiritul înţelepciunii orientale şi teoretizează nevoia fundamentală a omului de a fi una cu natura, pleacă spre vest în căutarea preriei nesfârşite şi a sinelui autentic. Ajunge în Butcher’s Crossing, o aşezare unde trăiesc vânători de bizoni. Acolo îl cunoaşte pe Miller, vânător experimentat şi bun cunoscător al sălbăticiei. Pe întinsul preriei bizonii au fost deja vânaţi până aproape de dispariţie, însă Miller vorbeşte despre cirezi uriaşe, ascunse într-o vale ştiută numai de el. Andrews acceptă să finanţeze vânătoarea, iar celor doi li se alătură Charley Hoge şi Fred Schneider. Un roman despre supravieţuire, dar şi despre prăpastia dintre iluzie şi realitate, care deconstruieşte mitul Vestului Sălbatic.

„Aspru şi necruţător în ciuda tonului său reţinut, Butcher‘s Crossing deschide calea către operele lui Cormac McCarthy. Poate cel dintâi şi cel mai bun western revizionist american.” (The New York Times Book Review)

„Această poveste despre cum a fost vânată una dintre ultimele mari cirezi de bizoni din Vest se preschimbă într-o istorisire despre căutările unui tânăr care vrea să-şi afle adevărata natură. […] Personajele sunt bine construite, evenimentele, pline de viaţă, locurile, mirosurile, sunetele sunt redate la perfecţie. Iar scriitura este superbă, o raritate pentru un western.” (Chicago Tribune)

„Una dintre cele mai bune cărţi scrise vreodată pe tema inefabilului Vest Sălbatic… O poveste plină de graţie, dar şi de brutalitate despre câţiva bărbaţi izolaţi de restul lumii care o iau razna.” (Time Out New York)

An apariție
2022
Lună apariție
9
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Scriitorul american John Williams s-a născut în 1922 în Clarksville, Texas. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a înrolat în aviaţia Statelor Unite, petrecînd doi ani şi jumătate în Birmania şi India. La sfîrşitul războiului s-a înscris la Universitatea din Denver, pe care a absolvit-o în 1950. În 1955, după obţinerea titlului de doctor în literatură engleză la Universitatea din Missouri, a revenit la Denver ca asistent universitar şi, ulterior, profesor. A debutat în 1948, cu romanul Nothing But the Night, urmat de volumul de poeme The Broken Landscape (1949). În 1960 i-a apărut al doilea roman, Butcher’s Crossing, o frescă a vieţii din Kansasul anilor 1870. În 1963, graţie unei burse Rockefeller, a făcut o călătorie de documentare în Italia, ce a stat la baza romanului Augustus. În 1965 a publicat romanul Stoner (Polirom, 2014, 2016), povestea ficţională a vieţii unui profesor de la Universitatea din Missouri. Revenit în atenţia publicului după aproape jumătate de secol, Stoner a devenit un fenomen editorial internaţional, traducerea în limba franceză fiind semnată de celebra scriitoare Anna Gavalda. Romanul Augustus (1972; Polirom, 2017), care înfăţişează Roma din timpul împăratului Caius Octavius Augustus, a primit prestigiosul National Book Award for Fiction, alături de Chimera de John Barth. John Williams a murit în 1994, înainte de a termina cel de-al cincilea roman al său, The Sleep of Reason.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.