Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
Donnatela
ISBN
978-973-46-9203-3
An apariție
2022
Lună apariție
11
Număr pagini
328
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Donnatela

Autori: Beatris Serediuc
44,95 lei

 

Ajunsă în pragul adolescenței, Donnatela își vede familia destrămându-se sub presiunea problemelor tipice pentru cartierele mărginașe ale orașelor românești din anii ‘90: șomaj, sărăcie, declasare, alcoolism. Salvarea ei din abjecția cotidianului stă în poezie, grație căreia trăiește scurte momente de evadare, când „se extrage din realitate”, înălțându-se deasupra ființelor și lucrurilor ce o înconjoară. În ziua în care mătușa sa și patroana familiei sale, Florentina, îi găsește „agenda muncitorească de scris poezii” și o ridiculizează, Donnatela își arde textele și devine o adolescentă rebelă care își va trăi, asemenea tuturor oamenilor, inițierea în viața pământească. Povestea ei seduce îndeosebi prin îmbinarea de candoare și brutalitate, de umor benign și ironie distrugătoare în zugrăvirea tribulațiilor eroinei ce-și caută propria cale în mijlocul unei lumi în derută.

An apariție
2022
Lună apariție
11
Număr pagini
328
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Beatris Serediuc (n. 1981, Timișoara) a absolvit Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest, Timișoara, și un master de Creative Writing la aceeași universitate. A publicat în reviste literare și antologii, obținând premii pentru poezie și proză scurtă. Primul său roman, Varză, a câștigat concursul de debut al Editurii Adenium în 2013, când a și fost publicat. În anul 2022, la Editura Casa de Pariuri Literare i-a apărut volumul de poezii manual de realcătuire a sinelui.

Foto: Michele AgostinisClienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.