Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
Sevraj
ISBN
978-973-46-9139-5
An apariție
2022
Lună apariție
9
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Sevraj

Autori: Liviu Surugiu
34,95 lei

Roman nominalizat la Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură, oferit de Marea Lojă Națională din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii, ediția 2023

Vezi eBook
 

Imaginați-vă că Sam Spade și Philip Marlowe intră în cafeneaua lui Rick din Casablanca și-i spun: „Rick, hai cu noi să găsim șoimul maltez!”. Așa ar putea începe Sevraj, o carte care îl are ca protagonist pe Paul Coriolan, un detectiv sărac și lipsit de perspective. Fără clienți de ceva vreme și lâncezind într-o atmosferă anostă, primește pe neașteptate un telefon care îi va schimba viața. Povestea clientului pare plauzibilă, iar onorariul consistent, astfel încât Paul acceptă misiunea de a fura un obiect mistic. Totul pare să meargă conform planului, însă detectivului i se cam încurcă socotelile atunci când înțelege că nu i s-a spus întregul adevăr. Totuși, ceea ce îl împinge în abis nu e doar asta. Paul își dă seama prea târziu că altceva l-a atras în tot acest hățiș… Un roman care se citește cu sufletul la gură, pe parcursul căruia provocările pândesc la tot pasul.

„Când eram mic, am citit undeva că atomii nu se ating niciodată. Că, fizic, e imposibil așa ceva.
Dar noi suntem făcuți din atomi.
Înseamnă că nu ne atingem nicicând? E o minciună tot ceea ce simțim? Trăim într-o lume a aparențelor? Ce se petrece când un bărbat sărută o femeie? Dar când se naște un copil?
Din păcate, nu e doar o teorie. Orice atingere pare reală grație doar unui proces de repulsie electrostatică.
Atunci, ce se întâmplă când un glonț intră într-un om? Ce anume determină, cu adevărat, moartea?”

An apariție
2022
Lună apariție
9
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Liviu Surugiu (n. 1969) scriitor și scenarist, a debutat în 1994 în Jurnalul SF, publicând apoi în revistele SuperNova, Curierul Național, Gazeta SF, Argos, Nautilus, CPSF, CPSFA-Nemira, Ficțiuni, ZIN, CSF, Helion, precum și în peste zece antologii. Una dintre cele mai mari realizări ale sale este selecționarea povestirii The Choice (apărută în revista Galaxy's Edge, SUA, 2020) spre a fi dusă de NASA într-o capsulă a timpului pe Lună în cadrul misiunii Artemis (2025). Pe Pământ, a publicat în cele mai importante reviste din SUA, Anglia, Franța, Italia, Spania, Germania, India, Ungaria, Peru, Estonia și Ecuador și a primit 43 de premii literare naționale și internaționale (între care ”Writers of The Future – Hollywood” și ”HBO – Screenplay Contest”). De același autor, la Editura Polirom a mai apărut în 2021 volumul Fata de pe Drumul Mătăsii (Premiul pentru cel mai bun volum de proză scurtă al anului, Romcon 2022).Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.