Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
Apocalipsis
ISBN ePub

978-973-46-7710-8

ISBN PDF

978-973-46-7711-5

An apariție

2020

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Apocalipsis

Autori: Adrian G. Romila
18.49 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

În toamna anului 1917, meșterul tîmplar Cristian David sosește în Prisăcani, un sătuc din Munții Neamțului aflat la granița cu Austro-Ungaria, chemat pentru a restaura lemnăria bisericii. Deși România e devastată de război, demonii marelui conflict mondial par să fi ocolit căsuțele din bîrne colorate, care-și gustă tihna, aproape absente de pe vreo hartă oficială. Dar suferințele și iminența morții vor răscoli pe neașteptate și micul paradis montan, iar enigmaticul străin, Cristian David, va juca un rol important în mijlocul întîmplărilor dramatice prin care va trece locul unde a fost tocmit să readucă frumusețea. Satul atins violent de reverberațiile Primului Război Mondial și – prin ricoșeu – ale proaspetei revoluții bolșevice reproduce, în mic, încercările teribile prin care trece Europa la început de secol XX. Prins în rama altor două evenimente tragice, unul real, celălalt imaginar, romanul ascunde un labirint narativ în care timpurile și oamenii se intersectează surprinzător și reproiectează analogic istoria. Apocalipsis e o Evanghelie eretică alcătuită din vagi surse orale – o uriașă parabolă despre rău, despre sacrificiul inevitabil și despre jocurile stranii ale omnipotenței divine. Catastrofele fac parte din ființa lumii și se succedă în varii forme, îngăduite de sus, de Marele Ochi, care își folosește astfel tainica-i pedagogie. Cu ea se vor confrunta și locuitorii pașnici ai Prisăcaniului, plătind, ca de fiecare dată, prețul cuvenit.

An apariție
2019
Lună apariție
1
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Adrian G. ROMILA (n. 29.09.1974, Piatra-Neamţ) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Al.I. Cuza”, Iaşi, şi are un doctorat în antropologie şi folclor. A publicat: Imaginea Raiului în cultura populară. Eseu de antropologie (2009), Premiul pentru Debut acordat de USR, Iaşi; De-a dragostea şi drumul. Staţii de lectură (eseuri, 2010); În drum spre sud. Roman de aventură (2012), Premiul USR Iaşi, nominalizare la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, selectat cu un fragment în Anthology of Contemporary Prose from Iaşi, FILIT, 2013; Radio în zăpadă (povestiri, 2014); Piraţi şi corăbii. Incursiune într-un posibil imaginar al mării (eseu, 2015); Mici schimbări în viaţă (povestiri, 2016); Zeppelin (roman, 2017), premiat de USR sub titulatura „Scriitorul lunii septembrie” şi nominalizare la „Scriitorul anului 2017”; Apocalipsis (roman, 2019); Efectul îndelungat al pasiunilor de tinereţe (eseuri, 2020); Acasă, departe (roman, 2023), nominalizări, în 2024, la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, Premiile revistei Observator cultural şi Premiile Radio România Cultural, categoria Proză. A fost inclus cu o povestire în antologia de proză scurtă românească Antologija savremene rumunske kratke proze. Ponoćni voz (Niu Libertatea, Pančevo, 2017), apărută în limba sârbă, coordonată de Simona Lazarjan Popov. A contribuit cu câte un text în antologiile Cartea copilăriilor (2016), Scriitori la poliţie (2016), Cum citesc bărbaţii cărţile femeilor (2017), Cartea oraşelor (2021), KIWI (2022), PEN România la Centenar. Fotografie de război (2022). Publică frecvent eseuri, povestiri şi cronici literare în reviste „pe hârtie” şi pe internet. Este membru al Uniunii Scriitorilor şi al PEN Club România.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.