Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
  • La reducere!
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
Zeppelin
ISBN
978-973-46-6974-5
An apariție
2017
Lună apariție
6
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Zeppelin

Autori: Adrian G. Romila
Ultimele produse in stoc
9,99 lei

Vezi eBook
 

Scriitorul lunii septembrie 2017, în cadrul proiectului „Scriitorul anului 2017” al Uniunii Scriitorilor din România

Andrei Toma, literat, tînăr ziarist local şi artist amator, descoperă întîmplător un schelet de uriaş, pe malul apei, în timpul unei partide de pescuit. Încercarea de a rezolva misterul îl confruntă cu evenimente stranii, care îi schimbă radical cursul vieţii. Prietenia cu un prospector exotic, chemat să aducă la zi înfăţişarea Oraşului, ambiguizează şi mai mult lucrurile, cu reverberaţii foarte extinse în timp. Dincolo de variatele istorii pe care le spune toată lumea, în roman, marea necunoscută rămîne uriaşul ce a redimensionat un loc. Zeppelin. Stampe şi istorii apocrife surprinde evenimentele prin care trece oraşul de munte în intervalul 1910-1912. Circumscris geografic de repere identificabile pe harta României, el este proiectat epic ca un spaţiu reprezentativ pentru promiţătorul început de secol XX, cînd avansul raţiunii nu a înlăturat definitiv fantasmele de tot felul. Acest spaţiu reproduce, în mic, imprevizibilitatea uneori violentă a istoriei umane moderne. Amestec de istorii reale şi fantastice, povestea e, deopotrivă, evenimenţială şi vizuală, aventură mistery şi frescă Belle Époque. Cît e fundal de stampă vintage, cît divan al istoriilor împletite rămîne la decizia cititorilor.

An apariție
2017
Lună apariție
6
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Adrian G. ROMILA (n. 29.09.1974, Piatra-Neamţ) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Al.I. Cuza”, Iaşi, şi are un doctorat în antropologie şi folclor. A publicat: Imaginea Raiului în cultura populară. Eseu de antropologie (2009), Premiul pentru Debut acordat de USR, Iaşi; De-a dragostea şi drumul. Staţii de lectură (eseuri, 2010); În drum spre sud. Roman de aventură (2012), Premiul USR Iaşi, nominalizare la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, selectat cu un fragment în Anthology of Contemporary Prose from Iaşi, FILIT, 2013; Radio în zăpadă (povestiri, 2014); Piraţi şi corăbii. Incursiune într-un posibil imaginar al mării (eseu, 2015); Mici schimbări în viaţă (povestiri, 2016); Zeppelin (roman, 2017), premiat de USR sub titulatura „Scriitorul lunii septembrie” şi nominalizare la „Scriitorul anului 2017”; Apocalipsis (roman, 2019); Efectul îndelungat al pasiunilor de tinereţe (eseuri, 2020); Acasă, departe (roman, 2023), nominalizări, în 2024, la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, Premiile revistei Observator cultural şi Premiile Radio România Cultural, categoria Proză. A fost inclus cu o povestire în antologia de proză scurtă românească Antologija savremene rumunske kratke proze. Ponoćni voz (Niu Libertatea, Pančevo, 2017), apărută în limba sârbă, coordonată de Simona Lazarjan Popov. A contribuit cu câte un text în antologiile Cartea copilăriilor (2016), Scriitori la poliţie (2016), Cum citesc bărbaţii cărţile femeilor (2017), Cartea oraşelor (2021), KIWI (2022), PEN România la Centenar. Fotografie de război (2022). Publică frecvent eseuri, povestiri şi cronici literare în reviste „pe hârtie” şi pe internet. Este membru al Uniunii Scriitorilor şi al PEN Club România.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.