Cărțile autorului Adrian G. Romila

Adrian G. Romila (n. 29.09.1974, Piatra-Neamț) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Al.I. Cuza”, Iași, și un doctorat în antropologie și folclor. A publicat: Imaginea Raiului în cultura populară. Eseu de antropologie (Timpul, 2009), Premiul pentru Debut acordat de USR, Iași; De-a dragostea și drumul. Stații de lectură (eseuri, Eikon, 2010); În drum spre sud. Roman de aventură (Brumar, 2012), Premiul USR Iași, nominalizare la Premiul Național de Proză al Ziarului de Iași, selectat cu un fragment în Anthology of Contemporary Prose from Iași, FILIT, 2013; Radio în zăpadă (povestiri, Tracus Arte, 2014); Pirați și corăbii. Incursiune într-un posibil imaginar al mării (eseu, Cartea Românească, 2015); Mici schimbări în viață (povestiri, Charmides, 2016); Zeppelin (roman, Polirom, 2017), premiat de USR sub titulatura „Scriitorul lunii septembrie“ și nominalizare la „Scriitorul anului 2017“, Apocalipsis (roman, Polirom, 2019), Efectul îndelungat al pasiunilor de tinerețe (eseuri, Junimea, 2020). A fost inclus cu o povestire în antologia de proză scurtă românească apărută în limba sârbă sub titlul Antologija savremelne rumunske kratke proze. Ponoćni voz (Niu Libertatea, Pančevo, 2017), coordonată de Simona Lazarjan Popov. A contribuit cu câte un text în antologiile Cartea copilăriilor (Polirom, 2016), Scriitori la poliție (Polirom, 2016), Cum citesc bărbații cărțile femeilor (Polirom, 2017), Cartea orașelor (Humanitas, 2021) și KIWI (Polirom, 2022). Publică frecvent eseuri, povestiri și cronici literare în reviste „pe hârtie“ și pe internet. Este membru al Uniunii Scriitorilor și al PEN Club România și este redactor la trimestrialul cultural Conta, editat la Piatra-Neamț.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.