O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
  • -40%
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
O limbă comună
ISBN
973-681-886-1
An apariție
2005
Lună apariție
4
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

O limbă comună

Autori: Sorin Stoica
INDISPONIBIL
13,24 lei 22,06 lei -40%

Valabilitate promotie: 20-04-2024 - 24-04-2024 in limita stocului disponibil.

 
Premiul pentru proza al Academiei Romane pe 2006.
Prefata de Marius Chivu.
Pe Sorin Stoica il citesti aproape fara sa conteze prea mult despre ce scrie. Mult mai important este cum scrie. Iti da impresia ca este in stare sa comenteze savuros si instructiunile de folosire ale unui extinctor plasat pe holul spitalului in care isi poarta zilele personajele sale. Desi e aproape surd, eroul cartii stie sa auda zgomotul de fond al unei vieti amarite, sa descopere in asta spectacolul realitatii in care traim. La fiecare pagina – fie ca rizi, fie ca esti indignat alaturi de povestitor fata de „conjuratia imbecililor” pe care i-a intilnit –, ai senzatia ca vrei sa o citesti repede-repede si pe urmatoarea.
„Am un stil hibrid cu aparente parodice de text bascalios. Textele mele nu sint insa decit asumate, sincere. De fapt, scriu asa pentru ca n-am incotro. Nu se poate altminteri. Ar trebui sa va povestesc pe scurt viata mea pentru a intelege. Asta si fac in cartea mea.” (Sorin Stoica)
An apariție
2005
Lună apariție
4
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Sorin Stoica (1978-2006). Absolvent al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Bucuresti, 2000, masterat in Comunicare in cadrul FJSC si in Antropologie, SNSPA. A fost preparator asociat la catedra de Antropologie Culturala a Facultatii de Jurnalism. Colaborari cu proza si publicistica la Vatra, Dilema Veche, Deci, Formula As, Ultimul Atu, Cultura. A fost semnatarul rubricii „Liberul arbitru” din saptaminalul Suplimentul de cultura. Volume publicate: Povestiri cu injuraturi, Editura Paralela 45, Pitesti, 2000; Dincolo de frontiere, Editura Paralela 45, Pitesti, 2002; Istorie la firul ierbii. Documente sociale orale, coordonata cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, Bucuresti, 2003; Povestiri mici si mijlocii, volum colectiv de proza scurta scris impreuna cu Cosmin Manolache, Calin Torsan si Ciprian Voicila, cu o prefata de Paul Cernat, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2004; O limba comuna, Editura Polirom, 2005; Televizorul in micul infern, volum de etnografie mass­media, coordonat cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, 2005; Cartea cu euri, volum colectiv de proza scurta scris impreuna cu Calin Torsan, Cosmin Manolache, Roxana Morosanu, Ciprian Voicila, Editura Curtea Veche, 2005; Jurnal, Editura Polirom, 2006. Lucra la o istorie orala a Muzeului Taranului Roman, la o carte de povestiri si la un studiu asupra troitei din Burlusi ca obiect social total. A fost membru al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.