Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
Copacul din cîmpie
ISBN
973-681-237-5
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
376
Tip ediție
broșată
Format
120x185
Colecție
EGO-GRAFII
Domenii

Copacul din cîmpie

Autori: Gelu Ionescu
 

Carte distinsa cu Marele Premiu ASPRO pe 2003 in cadrul Tirgului International de Carte Bookarest 2004.
„Bernard Pivot, in celebrele sale programe «Apostrophe» si «Bouillon de culture» de la televiziunea franceza TV5, obisnuia sa supuna, la sfirsitul emisiunii, pe invitatul sau de onoare la un chestionar. Printre intrebari era si aceasta: ce v-ati dori sa fiti intr-o alta viata, daca aceasta ar exista? Raspunsul meu la aceasta intrebare, daca mi-ar fi fost pusa, raspuns la care am meditat mult, ar fi acesta: as vrea sa fiu un copac din cimpie. Un copac, secular, mare, solitar, ramuros, puternic – aproape invulnerabil – intr-o cimpie usor valurata ce se pierde in zari. O cimpie verde si curata primavara, unduind in lanuri de griu, vara, toamna acoperita de araturi fumeginde, iarna de imaculate zapezi: copacul din cimpie.” (Gelu Ionescu)

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
376
Tip ediție
broșată
Format
120x185
Fără comentarii

Istoria, istoria… • Doisprezece ani la Europa Libera • Sapte ani la Heidelberg • Razlete • Cartile • Doua Scrisori catre Ion Vartic • Patru convorbiri (cu Dan C. Mihailescu, Al. Cistelecan, Tita Chiper si Svetlana Cirstean) • Jurnalul lui Mircea Zaciu – o oglinda • Despre Tudor Vianu in ultimii sai 20 de ani • O conferinta despre Mihai Eminescu • Anul Caragiale – Raspuns la o anchetaDespre autori


Gelu Ionescu (n. Galati, 1937) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti in 1963, cind a devenit, datorita lui Tudor Vianu, asistent, apoi lector la Catedra de literatura universala si comparata a aceleiasi facultati. Doctor in filologie in 1973. A parasit Romania in 1982. Intre 1983 si 1995 a fost Senior Program Editor la radio Europa Libera din München, oras in care traieste si astazi. Intre 1995 si 2002 a fost lector de limba si literatura romana la Seminarul de romanistica din Heidelberg. A colaborat la editarea primelor 11 volume din seria de Opere ale lui Tudor Vianu (Editura Minerva, 1971-1982) si a ingrijit Teatru de Eugen Ionescu (2 volume, Editura Minerva, 1970). A scris si a citit pentru postul de radio Europa Libera peste 1.000 de comentarii politice, culturale si literare.
A publicat eseuri, cronici si studii literare in Contemporanul, Viata Romaneasca, Amfiteatru, Romania literara, Steaua, Luceafarul, Limite, Cinema, Revista 22, iar in ultimii 10 ani mai ales in Apostrof.

A publicat: Romanul lecturii (1976, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor); Orizontul traducerii (1981; ed. a II-a, 2004); Anatomia unei negatii (1990, Premiul pentru Critica al Uniunii Scriitorilor – dedicat operei lui Eugen Ionescu in romaneste, studiul a fost interzis din 1973 si pina la aparitie; traducerea in limba franceza a aparut la Carl Winter Verlag, Heidelberg, 1989); Copacul din cimpie (2003, Marele Premiu ASPRO); Covorul cu scorpioni. Douasprezece fragmente memorialistice (Editura Polirom, 2006).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.