Cărțile autorului Gelu Ionescu

Gelu Ionescu (n. Galati, 1937) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti in 1963, cind a devenit, datorita lui Tudor Vianu, asistent, apoi lector la Catedra de literatura universala si comparata a aceleiasi facultati. Doctor in filologie in 1973. A parasit Romania in 1982. Intre 1983 si 1995 a fost Senior Program Editor la radio Europa Libera din München, oras in care traieste si astazi. Intre 1995 si 2002 a fost lector de limba si literatura romana la Seminarul de romanistica din Heidelberg. A colaborat la editarea primelor 11 volume din seria de Opere ale lui Tudor Vianu (Editura Minerva, 1971-1982) si a ingrijit Teatru de Eugen Ionescu (2 volume, Editura Minerva, 1970). A scris si a citit pentru postul de radio Europa Libera peste 1.000 de comentarii politice, culturale si literare.
A publicat eseuri, cronici si studii literare in Contemporanul, Viata Romaneasca, Amfiteatru, Romania literara, Steaua, Luceafarul, Limite, Cinema, Revista 22, iar in ultimii 10 ani mai ales in Apostrof.

A publicat: Romanul lecturii (1976, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor); Orizontul traducerii (1981; ed. a II-a, 2004); Anatomia unei negatii (1990, Premiul pentru Critica al Uniunii Scriitorilor – dedicat operei lui Eugen Ionescu in romaneste, studiul a fost interzis din 1973 si pina la aparitie; traducerea in limba franceza a aparut la Carl Winter Verlag, Heidelberg, 1989); Copacul din cimpie (2003, Marele Premiu ASPRO); Covorul cu scorpioni. Douasprezece fragmente memorialistice (Editura Polirom, 2006).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.