Editia a III-a adaugita
Prefata de Z. Ornea
Nota asupra editiei de Nicolae Barna
Editie noua, cu numeroase texte inedite in addenda intitulata „Figuri din Parnasul interbelic”
Scriitori, jurnalisti si artisti mai mult sau mai putin cunoscuti isi dau intilnire in perioada interbelica la cafeneaua Capsa ori braseria Corso. Aici se discuta politica, se leaga prietenii si se nasc adversitati. Vlaicu Barna ne ofera tabloul complex al vietii culturale bucurestene din anii 1930 si de mai tirziu, cu intrarea Romaniei sub influenta Uniunii Sovietice si instaurarea dictaturii comuniste. Facind dovada unei memorii prodigioase, autorul evoca momente si chipuri notabile ale culturii romanesti, mari personalitati cu care a colaborat sau pe care le-a cunoscut indeaproape. Ii intilnim astfel, printre altii, pe E. Lovinescu, Nicolae Iorga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Victor Eftimiu, Eugen Jebeleanu, G. Calinescu sau Theodor Pallady.
„In cartea dlui Vlaicu Barna defileaza, cu silueta lor inconfundabila, mari personalitati scriitoricesti, artistice si gazetaresti. Bine sur-prinse sint personalitatile unor H. Bonciu, Stefan Antim, Cezar Petrescu, Al. Rosetti, Vladimir Streinu, Vasile Voiculescu si inca multi altii. Cartea dlui Vlaicu Barna,
Intre Capsa si Corso, merita citita ca un bun, fermecator op de memorialistica. E si savuros, si un bogat (ca sa spun asa) instrument de informatie in ale istoriei literare.” (Z. Ornea)