Intre Capsa si Corso poate lasa impresia, cui se opreste la titlu, ca este o carte despre spiritul de petrecere si taifas al Bucurestilor de odinioara, manifestat in cafenelele celebre in care se stringeau literatii si artistii pentru a sporovai. Unii chiar pentru a-si incepe ziua, precum Camil Petrescu , cu micul dejun luat acolo. Sint si aceste lucruri de vazut in carte, dar sint si altele. Sint de urmarit proiectiile unei ambiante de viata intelectuala dintr-un moment care parea sa fie unul fast, pentru noi, al istoriei, el fiind de fapt unul de grava criza si de prabusire nationala iminenta, cum vor dovedi evenimentele urmatoare. Pina atunci insa cafenelele bucurestene functionau din plin ca incinte de cultura, spre a le spune astfel, frecventate de Ion Barbu, de Camil Petrescu, de Ion Vinea, de Serban Cioculescu, de Vladimir Streinu, de Adrian Maniu si de altii din anturajul acestora, printre ei aflindu-se si Vlaicu Birna. Va fi martor al intimplarilor de acolo, al controverselor infierbintate, al conflictelor si al impacarilor dintre unii sau altii. Un martor si nu un protagonist, s-ar zice, dar un martor nu in totul tacut si aceasta spre binele nostru, al cititorilor sai de peste ani, nesatiosi sa aflam cit mai multe fapte concrete despre o lume astazi propulsata in mit. Sa spunem ca rememorarile lui Vlaicu Barna trimit si in alte medii decit numai in acela al cafenelelor literare. Trimit in lumea politicii, in aceea a teatrelor, a gazetelor din Sarindar, a gruparilor literare si, in primul rind, dintre acestea, cum era de asteptat, in lumea „Sburatorului” lovinescian.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.