Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
Uriaşul îngropat
ISBN ePub

978-973-46-5482-6

ISBN PDF

978-973-46-5483-3

An apariție

2015

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Uriaşul îngropat

Autori: Kazuo Ishiguro
28.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Premiul Nobel pentru Literatură 2017

Traducere din limba engleză de Vali Florescu

Kazuo Ishiguro este autorul romanului Rămăşiţele zilei, transpus cinematografic, în anul 1993, de regizorul James Ivory, într-un film de excepţie, avîndu-i ca protagonişti pe Anthony Hopkins şi Emma Thompson.

Prin Uriaşul îngropat, Kazuo Ishiguro alege să se aplece asupra unei ere de legendă, spunînd o poveste ce pare desprinsă din isprăvile Cavalerilor Mesei Rotunde. La cîţiva ani după moartea regelui Arthur, cel care i-a condus pe britoni la izbînda în faţa saxonilor invadatori, căpcăunii, dragonii şi zînele încă aprind imaginaţia oamenilor, într-o Anglie aflată în ruină. Dar cel puţin au încetat războaiele crunte care măcinaseră ţara ani de-a rîndul, întreţinute de ura înverşunată dintre cele două popoare. Peste toate pare să se fi pogorît ceaţa unei uitări stranii, iar trecutul tuturor şi al fiecăruia în parte se mai poate alcătui doar din zvonuri,

presupuneri şi crîmpeie de amintiri. Pe acest fundal, doi bătrîni britoni, Axl şi Beatrice, pe care îi leagă o îndelungată şi trainică iubire, hotărăsc să plece în căutarea fiului lor de mult uitat. Pe drum îi întîlnesc pe iscusitul cavaler saxon Wistan, pe protejatul lui orfan şi pe bătrînul Sir Gawain, cavaler al lui Arthur, căutînd fiecare să-şi îndeplinească misiunea misterioasă, dar şi să dezlege iţele propriului trecut neguros. Călătoria lor prin acel ţinut al supranaturalului şi al uitării este transpusă într-o elegie emoţionantă despre memorie, înfrîngeri, loialitate şi răzbunare.

„Kazuo Ishiguro a creat o lume alternativă, asemenea celei din romanele lui Cormac McCarthy, în care, în ciuda decorului neaşteptat şi a realităţilor emoţionale întîlnite, ajungi să crezi fără cea mai mică ezitare.” (Financial Times)

Uriaşul îngropat este un studiu profund al memoriei şi al sentimentului de vină, al felului în care ne amintim traumele trecutului.” (The Guardian)

„Un roman straniu, foarte riscant, cel mai ambiţios dintre titlurile publicate de Kazuo Ishiguro în întreaga lui carieră.” (The New York Times)

 
Carte recomandata de:
An apariție
2015
Lună apariție
6
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Kazuo ISHIGURO s-a născut la Nagasaki în 1954 şi a emigrat în Marea Britanie în 1960, împreună cu familia. A debutat ca prozator în 1982, la douăzeci şi opt de ani, cu Amintirea palidă a munţilor (Polirom, 2007, 2017), roman recompensat cu Winifred Holtby Memorial Prize of the Royal Society of Literature şi tradus ulterior în 13 limbi. În 1986 i-a apărut al doilea roman, Un artist al lumii trecătoare (Polirom, 2005, 2013, 2017), nominalizat în acelaşi an la Booker Prize, laureat al Whitbread Book of the Year Award şi tradus în 14 limbi. Anul 1989 i-a adus lui Ishiguro, odată cu Rămăşiţele zilei (Polirom, 2002, 2012, 2017), râvnitul Booker Prize. În 1995 Ishiguro a publicat romanul Nemângâiaţii (Polirom, 2018), urmat de Pe când eram orfani (Polirom, 2003, 2017) şi Să nu mă părăseşti (Polirom, 2006, 2011, 2017). În 2015 i-a apărut romanul Uriaşul îngropat (Polirom, 2015). Ishiguro a mai publicat şi o antologie de povestiri, apărută în 2009 şi intitulată Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg (Polirom, 2009, 2017). În 1995 Ishiguro a primit distincţia Officer of the Order of the British Empire for Services to Literature, în 1998, titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, oferit de statul francez, în 2017 i s-a atribuit American Academy of Achievement’s Golden Plate Award, iar în 2018 statul japonez i-a acordat Ordinul Soarelui-Răsare, clasa a II-a. În anul 2017, Kazuo Ishiguro a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Literatură.

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.