Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
Valea Minunilor
ISBN
978-973-46-4739-2
An apariție
2015
Lună apariție
8
Număr pagini
592
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Valea Minunilor

Autori: Amy Tan
Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza si note de Ana-Maria Man
 
O poveste emotionanta despre legaturile profunde dintre mame si fiice, despre dorinta si amagire, despre puterea neabatuta a iubirii
 
Shanghai, 1912. Violet Minturn este fiica privilegiata a patroanei celei mai exclusiviste case de curtezane din oras. Dar, cind dinastia Qing e rasturnata de la putere, Violet se vede despartita de mama ei in urma unei inselatorii, fiind obligata sa devina „curtezana virgina”.
Pe jumatate chinezoaica, pe jumatate americanca, Violet se zbate sa-si gaseasca locul in lumea orientala ori in cea occidentala. Abia in clipa in care va reusi sa-si armonizeze cele doua identitati se va transforma intr-o curtezana abila, neintrecuta in arta seductiei si a amagirii, desi inca se lupta sa inteleaga cine este cu adevarat. Inapoi in timp, in 1897, la San Francisco, pe cind avea doar saisprezece ani, Lucia, mama lui Violet, se indragosteste de un pictor chinez si viata i se schimba pentru totdeauna. Silita sa plece in Shanghai, va descoperi cu groaza ca iubitul ei nu este dispus sa incalce traditia chineza pentru a-si uni destinul cu al ei. Desi tradate, cele doua femei refuza sa se plece in fata sortii si asteptarilor societatii, luptind cu indirjire pentru a redobindi ceea ce le-a fost luat cu forta: respect, un viitor sigur si, mai presus de toate, dragostea pentru parintii lor, pentru iubitii lor si pentru copiii lor. Intinzindu-se pe mai bine de patruzeci de ani si pe doua continente, Valea Minunilor reinvie lumea de mult pierduta a vechiului Shanghai prin evocarea intrigilor din casele de curtezane si a destinelor strainilor din Concesiunea Internationala.
 
„In noul ei roman, Amy Tan renunta la fugile realist-magice si intra in lumea dura a curtezanelor din Shanghai, explorindu-i tandretea si durerile.” (San Francisco Chronicle)
 
„Iata un roman creat de o scriitoare care stie sa evoce tirania simtamintelor, cu femei puternice, supravietuitoare in ciuda obstacolelor vietii.” (The New York Times Book Review)
 
„Amy Tan a creat un portret al Shanghaiului atit de incitant, incit iti trezeste nostalgia unui oras pe care nu-l vei cunoaste niciodata.” (The Boston Globe)
 
Valea Minunilor ofera o viziune unica asupra unei lumi populate de o galerie de personaje fascinante.” (Financial Times)
 
Carte recomandata de
An apariție
2015
Lună apariție
8
Număr pagini
592
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Amy Tan (autor)

Una dintre cele mai in voga autoare americane contemporane, Amy Tan s-a nascut in 1952 in Oakland, California. Parintii ei imigrasera din China in urma Razboiului Civil. Studiaza limba engleza si lingvistica la San Jose State University. Debuteaza cu proza scurta in reviste literare de prestigiu precum FM si Seventeen. In 1987, dupa o calatorie in China, incepe sa scrie la romanul Clubul Norocoaselor, aparut mai intii in foileton in Ladies’ Home Journal, The Atlantic Monthly si San Francisco Focus. Romanele Sotia zeului bucatariei (1991), Cele o suta de simturi secrete (1995), Fiica tamaduitorului de oase (2000) si Salvind pestii de la inec (2005) ii consolideaza pozitia in fruntea listelor de bestselleruri. A mai publicat, printre altele, volumul de nonfictiune Impotriva sortii (2003), precum si doua carti pentru copii, Doamna de pe Luna (1992) si Sagwa, pisica siameza (1994). Amy Tan este, de asemenea, solista formatiei Rock Bottom Remainders, din care mai fac parte scriitori celebri precum Stephen King si Dave Barry si care sustine concerte in scopuri caritabile.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.