Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
Băiatul prințului
ISBN
978-973-46-4740-8
An apariție
2014
Lună apariție
10
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Băiatul prințului

Autori: Paul Bailey
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza de Marius Chivu
 
Romanul unei iubiri aristocrate, fresca a unei lumi de mult apuse
 
Sosit la Paris, in primavara anului 1927, pentru a gusta din placerile boemei si a-si descoperi drumul ca scriitor, tinarul Dinu Grigorescu nu banuieste o clipa ca, la doar nouasprezece ani, isi va gasi iubirea vietii. In unul dintre cele mai cunoscute bordeluri pariziene, condus de un personaj pitoresc despre care se spune ca ar fi sursa de inspiratie pentru domnul Jupien al lui Proust, Dinu il intilneste pe Razvan Popescu, poreclit „baiatul printului”, care il fascineaza. Pe cit de cultivat, pe atit de salbatic, emanind deopotriva forta si fragilitate, Razvan – fiul adoptiv al unui print ilustru – devine indrumatorul lui Dinu in explorarile sale artistice si sexuale. Incarcat de referinte proustiene, strabatut pe alocuri de un lirism wagnerian, Baiatul printului este o meditatie sobra si eleganta despre iubire, moarte si arta.
 
„Bogat in studii de caracter, dar scris cu atita delicatete, incit la inceput abia ii observi multiplele straturi si nuante, Baiatul printului este evocarea rece a unei dureri si a unei iubiri care nu vor sa se stinga.” (The Herald)
 
„Ceea ce face din Baiatul printului un roman aparte sint proza eleganta, pe alocuri elegiaca, a lui Paul Bailey si reflectiile sale, pe cit de rascolitoare, pe atit de incitante, despre arta si moarte.” (The Mail on Sunday)
 
„Paul Bailey are acelasi talent ca si Graham Greene de a scoate la iveala o emotie si o frumusete remarcabile din cuvinte in aparen-ta fara insemnatate.” (The Independent on Sunday)
 
„Stilul lui Paul Bailey are o frumusete lirica, iar romanul sau este incintator si tulburator.” (The Times)
 
An apariție
2014
Lună apariție
10
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Paul Bailey s-a nascut pe 16 februarie 1937, la Londra. In 1953 a obtinut o bursa de studii la Central School of Speech and Drama si a lucrat o vreme ca actor, inainte de a deveni scriitor liber-profesionist. A predat la universitatile Newcastle si Durham, iar dupa ce a primit Bicentennial Fellowship (1976) a calatorit in America, unde a fost lector invitat de Literatura engleza la North Dakota State University. A publicat romanele: At the Jerusalem (1967; La „Jerusalem”, 1996), care a obtinut Somerset Maugham Award si Arts Council Writers’ Award, Trespasses (1970), A Distant Likeness (1973), Peter Smart’s Confessions (1977), nominalizat pe lista scurta la Booker Prize, Old Soldiers (1980; Batrinii soldati, 1996), Gabriel’s Lament (1986), nominalizat pe lista scurta la Booker Prize, Sugar Cane (1993), Kitty and Virgil (1998; Kitty si Virgil, 2005), Uncle Rudolf (2002; Unchiul Rudolf, 2009) si Chapman’s Odyssey (2011). A scris piese pentru radio si televiziune, a publicat doua volume de memorii, precum si doua biografii. A fost distins cu E.M. Forster Award (1974) si George Orwell Prize (1978).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.