- ISBN
- 978-973-46- 2893-3
- An apariție
- 2013
- Lună apariție
- 10
- Număr pagini
- 264
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Sigmund Freud este unul dintre cele mai faimoase personaje din istorie, dar cite oare se stiu despre surorile lui? Ne aflam in anul 1938; Germania nazista tocmai a ocupat Austria, iar doctorul Sigmund Freud se pregateste sa paraseasca Viena. Inainte de a pleca, i se acorda permisiunea de a intocmi o lista cu toti cei pe care doreste sa-i ia cu el la Londra. Pe lista pe care o va intocmi se numara servitoarele, sora sotiei sale, doctorul familiei, pina si catelul mult iubit, insa nici una dintre cele patru surori: Adolfine, Pauline, Maria si Rosa. Dupa plecarea lui Freud, surorile sale sint deportate intr-un lagar de concentrare. Inspirindu-se din fapte reale, romanul lui Goce Smilevski face sa se auda vocea Adolfinei Freud, o femeie sensibila, respinsa de mama si care nu s-a maritat niciodata. Extrem de apropiata de fratele sau in copilarie, Adolfine va fi martora parcursului genial al acestuia si a mediului artistic eclatant din Viena inceputului de secol XX. Urmarind trairile din perioada in care se interneaza intr-o clinica de psihiatrie, precum si aspiratiile ei de a-si intemeia o familie, romanul Sora lui Freud reface in chip emotionant viata unei femei pierdute in negurile istoriei.
„Romanul lui Goce Smilevski este o bijuterie narativa profund emotionanta. Un discurs provocator pe tema luciditatii si a perceptiei. Un roman de neuitat.” (Publishers Weekly)
„Un portret plin de sensibilitate si un roman construit cu mult talent, care demonstreaza o profunda intelegere a relatiilor din familia lui Freud. ” (Kirkus Reviews)
„Sora lui Freud indeamna la o indelunga reflectie asupra psihanalizei, asupra raporturilor dintre celebrul personaj si cei care au trait in preajma lui. Un roman ce pare sa raspunda multor intrebari despre mediul uman si intelectual in care a luat nastere psihanaliza. Infatisindu-ne viata Adolfinei, autorul sugereaza ca, desi fiecare dintre noi isi duce existenta in mod individual, potrivit propriului destin, putem construi o interpretare originala si profunda a vietii, chiar daca punctul nostru de vedere nu va fi auzit sau acceptat vreodata. ”(L’Osservatore Romano)
- An apariție
- 2013
- Lună apariție
- 10
- Număr pagini
- 264
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori