Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
Rebelă
ISBN
978-973-46-8939-2
An apariție
2022
Lună apariție
4
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
-
Domenii

Rebelă

Fuga mea din Arabia Saudită

Autori: Rahaf Mohammed
44,95 lei

 

Traducere de Miruna Andriescu

În ianuarie 2019, după mai bine de un an de planificări meticuloase, Rahaf Mohammed reuşeşte să fugă din Arabia Saudită şi să scape de familia în care se simte oprimată. Odată ajunsă pe aeroportul din Bangkok, un bărbat care pare că vrea să o ajute îi ia paşaportul şi nu i-l mai returnează. Rahaf îşi dă seama că a căzut în capcană. Ştie că dacă va fi trimisă acasă riscă să fie ucisă, asemenea altor femei considerate rebele în ţara ei. Disperată, îşi face un cont de Twitter şi cere lumii întregi să o ajute. Într-o singură zi, reuşeşte să atragă 45.000 de followeri datorită cărora va găsi în cele din urmă refugiu în Occident.
Rahaf povesteşte cum a evadat şi cum arăta viaţa ei în Arabia Saudită – o viaţă pe care o trăiesc mii de alte femei. Rahaf vine dintr-o familie bogată. A crescut în lux, dar sub controlul strict al tatălui şi al fraţilor, şi încă de mică a fost obligată să respecte regulile unui sistem represiv care le consideră pe femei inferioare bărbaţilor şi le tratează ca atare. De la senzaţia de sufocare dată de niqab până la revolta provocată de refuzul unor drepturi minime – fetele nu au voie să iasă ne-însoţite, să râdă în public sau chiar să meargă pe bicicletă – şi de pedepsele dure pentru legăturile amoroase interzise, Rebelă este un document despre violenţa şi umilinţele la care sunt supuse unele femei şi extraordinara poveste a unei fete aflate în căutarea libertăţii.

Rebelă arată că dinamica onoare-ruşine şi sistemul care le acordă bărbaţilor dreptul de supraveghere marchează în continuare viaţa de zi cu zi a femeilor saudite şi universul lor moral printr-un amestec complex de elemente psihologice, culturale şi religioase. Sauditele merită să aibă opţiuni mai bune şi mai sigure pentru viitorul lor.” (Ayaan Hirsi Ali)

An apariție
2022
Lună apariție
4
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Rahaf Mohammed avea optsprezece ani când a fugit din Arabia Saudită, atrăgând atenţia lumii prin postările ei de pe Twitter. Fiica unui politician, Rahaf a fost crescută conform unei interpretări opresive a islamului care spune că fetele şi femeile nu au practic niciun fel de libertate. Un mare număr de oameni s-au mobilizat şi i-au susţinut cauza pe reţelele de socializare; ca urmare, Rahaf a primit azil în Canada, ţară în care locuieşte în prezent şi militează pentru libertatea şi drepturile femeilor.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.