Este o istorie veridică și pregnantă. Te face să empatizezi nu doar cu Rahaf, ci cu întreaga comunitate de femei din Arabia Saudită. Abuzurile nenumărate, violența în care sunt crescute și, mai ales, episoadele în care le este înfrântă voința nu pot lăsa rece nici un cititor. Este o retrospectivă importantă asupra nevoii de emancipare continuă, de adoptare a filosofiei feminismului ca parte inerentă din destinul nostru. Judecând după ceea ce se întâmplă în Iran în prezent, astfel de cărți sunt o oglindă în care se reflectă tendințele bolnăvicioase ale unei lumi profund patriarhale. Este o narațiune foarte calmă, spusă pe un ton asumat și răspicat, deci are valoarea unui adevărat reportaj jurnalistic. Se pare că Rahaf are o memorie fotografică, arătându-ne cele mai mici detalii din existența ei până la și după fuga sa din Arabia Saudită. Este o carte bună de citit inclusiv de către victimele abuzului domestic, de către femeile care se află în relații toxice din care nu au cum să iasă, pentru că e o doză de speranță mult râvnită. Este o narațiune simplă, pe înțelesul oricui, care ridică întrebări asupra asumării voite sau nevoite a unui destin. Este sau nu prețul libertății accesibil oricui?

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.