Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
Cercul închis
ISBN
978-973-46-8903-3
An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
584
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Cercul închis

(ediție de buzunar)

Autori: Jonathan Coe
34,95 lei

Vezi eBook
 

Continuarea celebrului roman Clubul putregaiurilor

Traducere de Radu Paraschivescu

Cercul închis fotografiază destinul unei generaţii adolescente pe vremea sindicalismului sălbatic şi mature în clipa când lumea se pregăteşte pentru Virusul Mileniului. Au trecut între timp peste douăzeci de ani. Elanurile juvenile s-au potolit, ambiţiile s-au pliat pe noul context, carierele şi-au desenat conturul. Personajele din Cercul închis scot din buzunar o oglindă strecurată de cineva acolo în anii ’70 şi încearcă să se identifice. Chiar atât de mult a trecut? Şi chiar atât de mare a fost schimbarea? Se pare că da. Cine şi-ar fi închipuit că marea speranţă artistică Benjamin Trotter va ajunge contabil, că zeflemitorul lui frate Paul se va înregimenta în Noul Laburism sau că Sean Harding va eşua, cu satira lui muşcătoare cu tot, într-un grupuscul neonazist? Cu umor, vervă şi duioşie, Jonathan Coe reia povestea unor foşti tineri furioşi pe care viaţa i-a domesticit treptat. Spre regretul lor şi, fireşte, al nostru.

An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
584
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Jonathan COE (născut în 1961, la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambridge. A fost profesor la University of Warwick, unde a obţinut şi titlul de doctor în literatură engleză. Primele sale romane – Femeia întâmplătoare (1987), Un strop de dragoste (1989) şi Piticii morţii (1990; Polirom, 2006) – impun o nouă voce a literaturii britanice contemporane, caracterizată printr-un umor specific, o preocupare pentru problemele sociale şi o accentuată tonalitate sarcastică, temperată de un umanism subtil. Romanul Ce hăcuială! (1994; Polirom, 2008) obţine John Llewellyn Rhys Prize în Anglia şi Prix du Meilleur Livre Étranger în Franţa, iar Casa somnului (1997; Polirom, 2001, 2015), considerat capodopera sa, este recompensat cu Writers’ Guild of Great Britain Award şi Prix Médicis Étranger. Ulterior, autorului britanic i se decernează Bollinger Everyman Wodehouse Prize pentru romanul Clubul putregaiurilor (2001; Polirom, 2004, 2012). La Editura Polirom au mai apărut romanele Cercul închis (2006, 2022), Ploaia înainte să cadă (2009, 2022), Înspăimântătoarea viaţă personală a lui Maxwell Sim (2011), Expo ’58 (2014), Numărul 11 sau Mărturii despre nebunie (2019), Middle England (2021), Domnul Wilder şi cu mine (2022) şi cartea pentru copii Oglinda dorinţelor (2020). Multe dintre romanele sale au fost adaptate pentru marele ecran.

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.