Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
  • La reducere!
  • -40%
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
Suita franceză
ISBN
978-973-46-7474-9
An apariție
2018
Lună apariție
6
Număr pagini
408
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Suita franceză

(ediţie de buzunar)

Autori: Irene Nemirovsky
13,77 lei 22,95 lei -40%

Vezi eBook
 

Suita franceză a inspirat scenariul unei celebre ecranizări (2014), în regia lui Saul Dibb, cu Kristin Scott Thomas, Margot Robbie şi Ruth Wilson în distribuţie.

În iunie 1940, naziştii au ocupat Franţa, distrugînd şi reordonînd din temelii mecanismele vieţii cotidiene. Cînd li se smulg din mîini frîiele propriei existenţe, cînd sînt împinşi spre un exod neaşteptat, cînd nimic nu-i mai poate ajuta să controleze împrejurările în care se găsesc, oamenii îşi dezvăluie adevărata natură, laşităţile ascunse, lăcomia sau generozitatea, altruismul, so-lidaritatea sau forţa sufletească pe care nici măcar nu şi le bănuiesc. Urmărind exodul din Paris şi periplul prin ţară al cîtorva personaje – o familie de burghezi înstăriţi, una de mici funcţionari, un soldat rănit în luptă, o dansatoare protejată de amanţii ei sus-puşi etc. –, Suita franceză creionează, chiar sub focul istoriei, tabloul unei societăţi în derivă. Un roman bulversant, străbătut de sentimentul nerăbdării timpului, dar niciodată terminat, pentru că Irène Némirovsky avea să moară la Auschwitz, în 1942. Manuscrisul a fost descoperit abia şase decenii mai tîrziu, iar de atunci s-a impus în conştiinţa publică drept una dintre capodoperele literaturii universale.

An apariție
2018
Lună apariție
6
Număr pagini
408
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Irene Nemirovsky (1903-1942) s-a nascut la Kiev, in familia unui bancher din Ucraina. Si-a petrecut copilaria la Sankt-Petersburg, dar familia sa a fugit din Imperiul Rus la inceputul Revolutiei, in 1917, stabilindu-se in cele din urma la Paris, in 1919. A facut studii de filologie la Sorbona si a inceput sa scrie la doar 18 ani. 1926, anul in care a absolvit studiile, a marcat si debutul sau literar, cu romanul Le Malentendu (Neintelegerea). In 1929 a definitivat romanul David Golder, care a avut un succes imediat si de proportii, fiind adaptat pentru marele ecran un an mai tirziu. Apoi, in 1930, a publicat romanul Le Bal (Balul), la rindu-i adaptat pentru film si scena de teatru, caruia i-au urmat o serie de alte romane, ca Le Vin de solitude (Vinul singuratatii, 1935), Jezabel (1936) sau Deux (Doi, 1939). Desi lucrarile antume i-au adus admiratia publicului si recunoasterea criticilor, inclusiv a celor antisemiti, in 1938 i-a fost refuzata cetatenia franceza, iar in 1940 i s-a interzis sa mai publice. In 1942 a fost arestata impreuna cu sotul ei si trimisa la Auschwitz, de unde nici unul dintre cei doi nu va mai iesi. Cele doua fiice au scapat insa cu viata si au reusit sa salveze o parte din manuscrisele mamei lor. Printre acestea se afla si celebra Suite française (Suita franceza), publicata cu un succes rasunator in 2004 in Franta, recompensata cu prestigiosul Prix Renaudot, acordat pentru prima oara postum.


Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.