Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
Sufocare
ISBN
978-973-46-6313-2
An apariție
2016
Lună apariție
9
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Sufocare

(ediţie de buzunar)

Autori: Chuck Palahniuk
22,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză de Mihai Chirilov

Romanul Sufocare a fost ecranizat în anul 2008, în regia lui Clark Cregg, cu Sam Rockwell, Anjelica Huston şi Kelly Macdonald în rolurile principale.

Victor Mancini, personajul principal al romanului Sufocare, este un fost student la Medicină care, pentru a-şi putea ţine în spital mama bolnavă de Alzheimer, recurge la un truc extrem de ingenios: simulează că se îneacă în restaurante de lux. Simţindu-se responsabili pentru viaţa sa, „salvatorii” îi trimit cecuri. Obsedat sexual, încercînd (în van) să-şi trateze adicţia, suflet torturat care nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, Victor Mancini descoperă cu uimire că ar putea avea (sau nu?) descendenţă divină. După cum mărturiseşte Palahniuk, „Sufocare este cartea la a cărei redactare am lucrat cel mai mult: şase luni. Spre deosebire de Fight Club (trei luni) sau Cîntec de leagăn (şase săptămîni). Dar la această perioadă se adaugă ani şi ani de documentare şi experienţe care de care mai bizare. De pildă, un prieten m-a lăsat să fac disecţii pe cadavre, altul mi-a povestit cum e să lucrezi la Disneyland, un medic mi-a ţinut o prelegere despre aluniţe şi negi, folosind drept model o dansatoare exotică. Ar trebui să mi se deducă din impozit toată berea cu care le-am făcut cinste acestor interlocutori”.

An apariție
2016
Lună apariție
9
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. Deşi primele cărţi i-au fost refuzate de editori, care le considerau prea riscante din cauza atmosferei lor sumbre, după publicarea romanului Fight Club (1996), cariera sa literară şi-a schimbat definitiv cursul. Fight Club a fost ecranizat de regizorul David Fincher în 1999, iar filmul său – cu Edward Norton, Brad Pitt şi Helena Bonham Carter în rolurile principale – s-a bucurat de un succes fulminant, fiind distins cu numeroase premii. Chuck Palahniuk a scris peste douăzeci de romane şi cărţi de nonficţiune, traduse deja în numeroase limbi. La Editura Polirom au apărut, unele în mai multe ediţii, Fight Club, Jurnal, Bântuiţii, Cântec de leagăn, Monştri invizibili, Sufocare, Rant, Supravieţuitor, Pygmy, Snuff, Blestemaţi, Apocalipsa, Beautiful You, Inventează ceva, Ziua Ajustării şi romanul grafic Fight Club 2. Gambitul seninătăţii.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.