Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
Complexul lui Portnoy
ISBN
978-973-46-1914-6
An apariție
2011
Lună apariție
4
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Complexul lui Portnoy

(ediţie de buzunar)

Autori: Philip Roth
Ultimele produse in stoc
17,95 lei

 

Ediția  2011

Traducere de George Volceanov

Romanul care a marcat literatura americana a anilor ’60, considerat la aparitie cea mai aberanta carte despre sex, Complexul lui Portnoy se construieste ca o confesiune in fata psihoterapeutului, in care subiectele sint dintre cele mai neasteptate si diverse. De la pornirile sexuale perverse, scornite de mintea unui adolescent infierbintat, pina la complexele morale pricinuite de viata intr-o cultura semita a anilor ’50, cu ironiile si absurditatea ei, totul uimeste, amuza, sperie, totul este nebunie si exuberanta.

An apariție
2011
Lună apariție
4
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Philip Roth s-a născut în Newark, New Jersey, în 19 martie 1933. Al doilea copil al unui cuplu de americani din a doua generaţie, Bess şi Herman Roth, Philip Roth a crescut în marea comunitate evreiască din Weequahic, un cartier la care avea să revină în scrierile lui. După absolvirea liceului din Weequahic în 1950, a urmat cursurile Universităţii Bucknell din Pennsylvania şi ale Universităţii din Chicago, unde a primit o bursă pentru a-şi definitiva masterul în literatură engleză. În 1959 a publicat La revedere, Columbus – o selecţie de povestiri şi o nuvelă –, pentru care a primit National Book Award. Zece ani mai târziu, publicarea celui de-al patrulea roman al său, Complexul lui Portnoy, i-a adus lui Roth aprecierea criticii şi succesul comercial, consolidându-i poziţia printre cei mai buni scriitori tineri americani. Roth este autorul a treizeci şi una de cărţi, printre ele numărându-se şi cele care urmăresc destinul lui Nathan Zuckerman şi pe al unui narator imaginar pe nume Philip Roth, prin care scriitorul a explorat şi a dat glas complexităţii vieţii americane în secolele XX şi XXI. Contribuţia durabilă a lui Roth la evoluţia literaturii a fost larg recunoscută de-a lungul vieţii sale, nu doar în America, ci şi în străinătate. Printre alte distincţii, a primit Pulitzer Prize, International Man Booker Prize, a fost de două ori câştigător al National Book Critics Circle Award şi National Book Award şi i-au fost conferite distincţiile National Medal of Arts şi National Humanities de preşedinţii Clinton şi Obama. Philip Roth a murit în 22 mai 2019, la vârsta de optzeci şi cinci de ani, la şase ani după ce renunţase la scris.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.