Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
Patrimoniu
ISBN
978-973-46-9240-8
An apariție
2022
Lună apariție
11
Număr pagini
272
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Seria de autor „Philip Roth"
Domenii

Patrimoniu

O poveste adevărată

Autori: Philip Roth
39,95 lei
National Book Critics Circle Award

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză de Bogdan-Alexandru Stănescu

Cu sinceritatea unui biograf experimentat şi cu sensibilitatea unui fiu grijuliu, Philip Roth scrie cronica vieţii tatălui său, Herman, un om care, de-a lungul întregii sale existenţe, a rămas fidel principiilor sale şi a încercat să-i facă şi pe cei apropiaţi să adopte standardele lui riguroase. Roth îşi începe povestea în momentul în care tatălui său, în vârstă de optzeci şi şase de ani – celebru pentru vigoare, farmec şi repertoriul său inepuizabil de amintiri despre vechiul Newark, New Jersey – i se descoperă o tumoare pe creier. Plin de dragoste, de anxietate şi de groază, fiul îşi va însoţi tatăl prin fiecare stadiu al chinurilor până în clipa morţii, dezvăluind astfel tenacitatea de supravieţuitor a lui Herman Roth, care i-a caracterizat lunga şi încăpăţânata încleştare cu existenţa. Cartea este, totodată, o analiză minuţioasă şi unică a comunităţii evreieşti din New Jersey de-a lungul secolului XX, punctată pe alocuri de umorul muşcător caracteristic lui Philip Roth.

„Nimeni nu scrie despre familia americană cu mai multă sensibilitate şi onestitate.” (The New Statesman)

„Un portret profund răscolitor al unui tată şi al unui fiu… Roth a privit dincolo de orice alinare şi compătimire ca să descopere adevărul – despre sine şi despre tatăl său; despre moarte şi teama de ea şi despre vulnerabilitatea totală la care ne condamnă pe toţi iubirea.” (Chicago Tribune)

„Este absolut năucitoare consecvenţa lui Roth de a rămâne acelaşi privitor obiectiv, rapace al exteriorului, chiar şi în acest teribil excurs autobiografic: moartea tatălui se transformă într-un documentar istoric, în solul arid al unei planete părăsite. Totuşi, în mod spectaculos şi – horribile dictu – literar, pe suprafaţa acesteia apar cratere ce conduc spre miezul ei incandescent, unde clocotesc duioşia, iubirea neîmpărtăşită, regretele şi o durere de nepovestit.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

An apariție
2022
Lună apariție
11
Număr pagini
272
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Philip Roth s-a născut în Newark, New Jersey, în 19 martie 1933. Al doilea copil al unui cuplu de americani din a doua generaţie, Bess şi Herman Roth, Philip Roth a crescut în marea comunitate evreiască din Weequahic, un cartier la care avea să revină în scrierile lui. După absolvirea liceului din Weequahic în 1950, a urmat cursurile Universităţii Bucknell din Pennsylvania şi ale Universităţii din Chicago, unde a primit o bursă pentru a-şi definitiva masterul în literatură engleză. În 1959 a publicat La revedere, Columbus – o selecţie de povestiri şi o nuvelă –, pentru care a primit National Book Award. Zece ani mai târziu, publicarea celui de-al patrulea roman al său, Complexul lui Portnoy, i-a adus lui Roth aprecierea criticii şi succesul comercial, consolidându-i poziţia printre cei mai buni scriitori tineri americani. Roth este autorul a treizeci şi una de cărţi, printre ele numărându-se şi cele care urmăresc destinul lui Nathan Zuckerman şi pe al unui narator imaginar pe nume Philip Roth, prin care scriitorul a explorat şi a dat glas complexităţii vieţii americane în secolele XX şi XXI. Contribuţia durabilă a lui Roth la evoluţia literaturii a fost larg recunoscută de-a lungul vieţii sale, nu doar în America, ci şi în străinătate. Printre alte distincţii, a primit Pulitzer Prize, International Man Booker Prize, a fost de două ori câştigător al National Book Critics Circle Award şi National Book Award şi i-au fost conferite distincţiile National Medal of Arts şi National Humanities de preşedinţii Clinton şi Obama. Philip Roth a murit în 22 mai 2019, la vârsta de optzeci şi cinci de ani, la şase ani după ce renunţase la scris.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.