- ISBN
- 978-973-46-1951-1
- An apariție
- 2011
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 304
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Seria de autor „Orhan Pamuk”
- Domenii
Editia a doua, revazuta
Traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu
„Un roman care naste obsesii. Imaginati-va ca Borges ar fi scris scenariul filmului Suspecti de serviciu... aveti in fata rezultatul. ” (The Guardian)
„De-abia cind am ajuns sa-mi scriu cartile, am inceput sa inteleg ce inseamna autenticitatea sau periferia in literatura. Ca sa scrii bine, trebuie sa devii constient de ranile sufletului, si fiecare om isi poarta propriile rani. De aici si credinta copilareasca, oarba ca ar trebui sa fim intelegatori unii cu ceilalti.” (Orhan Pamuk)
„Un roman nou, ametitor, parca rasarit din indoielile ce-l macina pe Borges si calauzit de lirismul vioi al lui Gabriel Garcia Marquez.” (Wall Streeet Journal)
„Elaborat si dinamic, acest clarobscur fictional urmareste amestecul de culturi, de Occident si Orient, si adauga un capitol stralucitor in enigma identitara pe care, prin romanele sale, Orhan Pamuk isi propune sa o orchestreze.” (Kirkus Reviews)
- An apariție
- 2011
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 304
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Orhan Pamuk s‑a născut în 1952, la Istanbul, şi a crescut într‑o familie numeroasă, asemănătoare acelora pe care le descrie în romanele Cartea neagră şi Cevdet Bey şi fiii săi, într‑o zonă înstărită din Nişantaşı. La douăzeci şi trei de ani, Orhan Pamuk hotărăşte să devină romancier; trăieşte retras în apartament şi începe să scrie. Cu excepţia unei perioade de trei ani petrecute la New York, a locuit numai la Istanbul. Scrie romane de treizeci de ani şi nu a avut niciodată altă meserie. Cărţile i‑au fost traduse în peste cincizeci de limbi, iar unul dintre cele mai apreciate romane ale sale, Mă numesc Roşu, a cîştigat în anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. În 2006, Orhan Pamuk a primit Premiul Nobel pentru Literatură, numărîndu‑se printre cei mai tineri laureaţi ai săi.
Credit foto: Koray Şentürk, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Archive