- ISBN
- 978-973-46-7159-5
- An apariție
- 2018
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 456
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
- Colecție
- HEXAGON > Sănătate, dietetică
- Domenii
Cuvînt‑înainte de dr. Frank Vinicor
Reţete de Karen A. Weinstock şi Timothy J. Aubert
Traducere de Dan Bălănescu
Bestseller în Statele Unite ale Americii
Diagnosticat el însuşi cu diabet la o vîrstă fragedă, dr. Richard K. Bernstein propune un ghid accesibil şi detaliat al metodei sale revoluţionare de a menţine glicemia diabeticilor în limite normale, ajutîndu-i astfel să evite sau să elimine complicaţiile pe termen lung ale bolii. Volumul include informaţii actualizate în legătură cu noi produse, tipuri de insulină, medicamente şi dispozitive în tratamentul diabetului. Insistînd asupra unei diete corecte şi precise, care evită excesul de carbohidraţi, dr. Bernstein explică legătura dintre supraalimentaţie, obezitate şi diabet, punînd în evidenţă mecanismele bolii, în aşa fel încît pacienţii să-şi poată înţelege şi controla mai bine afecţiunea. Secţiunea dedicată planificării dietei include recomandări pentru crearea unui regim alimentar personalizat, precum şi un set de cincizeci de reţete sărace în carbohidraţi şi bogate în proteine.
- An apariție
- 2018
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 456
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Instrumentarul dumneavoastră diabetic • Cum şi cînd să vă măsuraţi nivelul glicemiei • Stabilirea unui plan de tratament • Principii dietetice esenţiale pentru tratamentul tuturor diabeticilor • Elaborarea unui plan alimentar personalizat • Insulina: principiile fundamentale ale autoinjectării • Informaţii importante despre diferitele tipuri de insulină • Cum să preveniţi şi să corectaţi hipoglicemia
Despre autori
Dr. Richard K. Bernstein este unul dintre experții de frunte în tratarea diabetului și un pionier în dezvoltarea de abordări practice pentru controlarea acestei boli. A publicat pînă în prezent șase cărți despre diabet și este director emerit al Clinicii pentru Boli Vasculare Periferice de la Jacobi Medical Center, membru al Colegiului American de Nutriție și consultant la Albert Einstein College of Medicine.