- ISBN
- 978-973-46-6219-7
- An apariție
- 2016
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 320
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 135x200
- Colecție
- HEXAGON > Sănătate, dietetică
- Domenii
Trăim într-o epocă obsedată de diete, în care medicii şi oamenii de ştiinţă, celebrităţile şi industria alimentară ne bombardează zilnic cu informaţii legate de ceea ce mîncăm. Regimul nostru se bazează pe un set de reguli care stabilesc numărul de calorii pe care trebuie să le consumăm şi alimentele „obligatorii” ca să slăbim sau să rămînem tineri. Spre deosebire de aceste diete universale, alimentaţia taoistă consideră că nu există un regim unic potrivit pentru toată lumea şi că organismul nostru ne indică exact alimentele de care are nevoie. Cartea vă arată cum acţionează diferitele alimente şi vă propune mai multe ghiduri de nutriţie, dar vă ajută de asemenea să înţelegeţi de ce sînteţi atraşi irezistibil de anumite alimente şi dacă mîncărurile preferate răspund cu adevărat necesităţilor corpului vostru. Astfel, veţi putea să vă stabiliţi singuri o dietă adecvată pentru a fi mereu sănătoşi şi plini de vitalitate.
- An apariție
- 2016
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 320
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 135x200
Noţiuni elementare de medicină chineză • Apă, Pămînt, Cer şi spectrul alimentelor • Reguli alimentare • Alimente gătite sau crude • Conservanţii • Combinarea alimentelor • Băuturile • Mîncarea ca mijloc de dezvoltare spirituală
Despre autori

Franco Bottalo este director al Scuola di Formazione Shiatsu Xin şi preşedinte al Istituto Superiore di Formazione in Discipline Energetiche Orientali, amîndouă din Milano. Este specialist în discipline energetice orientale, în masajul shiatsu şi medicină chineză. A studiat în China, sub îndrumarea renumitului medic Nguyen Van Nghi, şi a urmat cursuri de masaj şi farmacopee chineză la Universitatea din Nanjing. În 1994, alături de maestrul Wu Tian Chen, a început să înveţe practica qi gong. Trei ani mai tîrziu, după ce l-a cunoscut pe maestrul taoist Jeffrey Chong Yuen şi a beneficiat de îndrumările acestuia, a ajuns să practice medicina chineză şi taoismul.

Annarita Aiuto este specialistă în chimie farmaceutică, expertă în regimurile vegetariene şi dietetică bazate pe principiile medicinei chineze, consultant în probleme alimentare. Tehnicile sale vizează reechilibrarea energetică, tratînd corpul şi mintea ca un tot. Colaborează cu Associazione Medicina e Complessità (AMeC) din Trieste, care oferă terapii complementare bolnavilor de cancer şi persoanelor care suferă de afecţiuni degenerative grave. Predă cursuri de dietetică chineză.