Cosul tău
Nu mai sunt produse în coșul tău!
- ISBN
- 978-973-46-1768-5
- An apariție
- 2010
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 960
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 160x235
- Colecție
- COLLEGIUM > Psihologie
- Domenii
Traducere de Ioana Manole, Ioana Avadanei si Ioana Aneci
Volumul prezinta, intr-o abordare integrativa, cele mai importante teorii, precum si principalele controverse ale domeniului, printre care rolul actiunii in cadrul perceptiei, psihoteratologia, modelul sociocultural al inteligentei conceput de Vigotski sau rolul temperamentului in evaluarea atasamentului. Pe baza celor mai recente date si cercetari, sint analizate fundamentele biologice, cognitive, sociale si emotionale ale dezvoltarii copilului, cu accent pe rolul esential al familiei si scolii in societatea actuala aflata in continua schimbare. Sintezele si exemplele din cadrul capitolelor si glosarul de la finalul volumului sint utile atit pentru studentii la facultatile de psihologie, cit si pentru specialisti in domeniu.
- An apariție
- 2010
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 960
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 160x235
Fără comentarii
Dezvoltarea prenatala, nasterea si nou-nascutul • Creierul, dezvolarea fizica si sanatatea • Piaget si Vigotski • Inteligenta si scolarizarea • Limbajul si comunicarea • Sinele si identitatea • Diferentele dintre sexe si dezvoltarea rolurilor de gen • Dezvoltarea morala • Familiile si societatea
Despre autori
Robin L. Harwood (autor)

Robin L. Harwood este cercetator la University of Connecticut, Department of Anthropology, si visiting professor la Ruhr University, Bochum, Germania. Este doctor in psihologia dezvoltarii al Yale University din 1991. A mai publicat (impreuna cu Joan Miller si Nydia Lucca Irizarry) Culture and Attachment: Perceptions of the Child in Context. Studiile sale analizeaza preponderent influentele culturale asupra parentingului si a dezvoltarii socioemotionale.
Scott A. Miller (autor)

Scott A. Miller este profesor de psihologie la University of Florida. Dupa absolvirea studiilor la Stanford University in 1966, a urmat cursurile Institute of Child Development la University of Minnesota, unde a obtinut titlul de doctor in 1971. Este membru al American Psychological Association. A mai publicat Developmental Research Methods (editia a II‑a) si Cognitive Development (coautor, editia a IV‑a). Domeniile sale de cercetare sint cognitia, cu accent pe opera lui Piaget, intelegerea necesitatii logice de catre copii, teoria mintii si convingerile parintilor despre copii.
Ross Vasta (autor)

Ross Vasta a fost profesor de psihologie la State University of New York at Brockport (SUNY). A absolvit facultatea la Dartmouth College in 1969 si a primit titlul de doctor in psihologie clinica si a dezvoltarii la State University of New York at Stony Brook in 1974. A fost membru al American Psychological Society si al American Psychological Association. In 1987 i s-a decernat premiul SUNY Chancellor’s Award pentru excelenta la catedra. A mai publicat Studying Children: An Introduction to Research Methods, Strategies and Techniques of Child Study si Six Theories of Child Development. A fost editorul anuarului Annals of Child Development.