Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
Moartea lui Bunny Munro
ISBN
978-973-46-1532-2
An apariție
2009
Lună apariție
11
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Moartea lui Bunny Munro

Autori: Nick Cave
Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza si note de Ciprian Siulea
 
Romanul-momentului in intreaga lume – cartea apare in aceasta toamna in 31 de tari concomitent.
Editia in limba romana iese de sub tipar la doar doua saptamini de la lansarea editiei originale. Moartea lui Bunny Munro este al doilea roman al lui Nick Cave si a fost lansat in septembrie 2009.


Bunny Munro, un comis-voiajor de produse cosmetice, obsedat de sex si fascinat de pantalonii scurti aurii ai lui Kylie Minogue, incearca sa faca fata unei realitati in destramare. Dupa sinuciderea sotiei sale, eroul romanului isi ia fiul, un baietas care il idolatrizeaza, pornind impreuna cu el pe traseul sau comercial si, in acelasi timp, erotic, intr-o goana nebuneasca spre neant. Spectrul sotiei sale si imaginea unui diavol ce bintuie orasul il insotesc pe Bunny in calatoria sa tot mai bizara. Atmosfera fantastica, ironia si umorul negru, omniprezente in roman, fac din Moartea lui Bunny Munro o lectura captivanta si incitanta, ce poarta marca specifica a lui Nick Cave.
 
„E limpede ca Nick Cave va trai vesnic – si asta fiindca diavolul se teme de el.” (Rolling Stone)
 
„Daca i-am pune pe Cormac McCarthy, Franz Kafka si Benny Hill sa stea impreuna pe litoral, intr-o casa de oaspeti din Brighton, rezultatul ar putea fi exact Bunny Munro. Este o lectura cuceritoare, in care se regasesc umanismul si fiorul de teroare ce constituie marca specifica a lui Nick Cave. „ (Irvine Welsh)
 
Moartea lui Bunny Munro e mai mult decit o lectura superba. E, in acelasi timp, si o lectura sfisietoare. Cave isi scrie romanele asa cum isi scrie versurile melodiilor: cu eruptii de singe, pucioasa si fulgere. El reuseste sa ajunga la mintea si la inima cititorului si e in stare sa ii inmoaie genunchii.”  (Neil Labute)
 
„Acest roman alert, intretesut cu scene uimitoare si replici extravagante, reprezinta o lectura captivanta. Este o scriere de mare forta, cu un nivel al abominabilului comparabil cu cel din romanul lui Bret Easton Ellis American Psycho.” (West Australian)
 
Carte recomandata de si
An apariție
2009
Lună apariție
11
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Nick Cave (autor)

Nick Cave (n. 1957), cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cîntăreţ, compozitor şi lider al formaţiei Nick Cave and the Bad Seeds, este un artist polivalent, ce s‑a manifestat şi ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor. S‑a născut în Warracknabeal, în statul australian Victoria, unde şi‑a petrecut copilăria. Tatăl lui, profesor de engleză, care i‑a stîrnit pasiunea pentru literatură, a murit într‑un accident de maşină pe cînd Cave avea nouăsprezece ani, iar tragicul eveniment l‑a marcat profund pe viitorul artist. După terminarea liceului, în 1976, Nick Cave s‑a înscris ca student la Pictură, la Caulfield Institute of Technology (azi Monash University), dar a renunţat la studii în 1977, hotărînd să se dedice muzicii. (Ulterior, în 2008, a primit un titlu onorific de doctor din partea fostei sale universităţi.) După 1980 trăieşte o vreme la Londra, apoi, pînă în 1989, în Berlinul de Vest. Prima lui formaţie s‑a numit The Birthday Party, dar Cave cunoaşte succesul odată cu înfiinţarea cunoscutei Nick Cave and the Bad Seeds, eveniment petrecut în 1984. Devine faimos ca muzician şi compozitor şi lucrează cu artişti prestigioşi de pe întreg globul. Printre altele, este autorul coloanei sonore din filmul lui Wim Wenders Cerul deasupra Berlinului, regizor cu care a colaborat şi în alte producţii cinematografice. În prezent Nick Cave locuieşte în Anglia, în Brighton and Hove. Ca scriitor, Nick Cave a debutat în 1988 cu volumul King Ink, o antologie de poezie şi piese de teatru, iar mai tîrziu, în 1997, a publicat volumul King Ink II. A mai scris, printre altele, o adaptare pentru teatru a povestirii lui Franz Kafka Metamorfoza şi scenariul filmului The Proposition (2005). În perioada în care a locuit în Berlinul de Vest, a început să lucreze la romanul său de debut, Şi a văzut asina pe înger, apărut în 1989.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.