Cărțile autorului Nick Cave

Nick Cave (n. 1957), cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cîntăreţ, compozitor şi lider al formaţiei Nick Cave and the Bad Seeds, este un artist polivalent, ce s‑a manifestat şi ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor. S‑a născut în Warracknabeal, în statul australian Victoria, unde şi‑a petrecut copilăria. Tatăl lui, profesor de engleză, care i‑a stîrnit pasiunea pentru literatură, a murit într‑un accident de maşină pe cînd Cave avea nouăsprezece ani, iar tragicul eveniment l‑a marcat profund pe viitorul artist. După terminarea liceului, în 1976, Nick Cave s‑a înscris ca student la Pictură, la Caulfield Institute of Technology (azi Monash University), dar a renunţat la studii în 1977, hotărînd să se dedice muzicii. (Ulterior, în 2008, a primit un titlu onorific de doctor din partea fostei sale universităţi.) După 1980 trăieşte o vreme la Londra, apoi, pînă în 1989, în Berlinul de Vest. Prima lui formaţie s‑a numit The Birthday Party, dar Cave cunoaşte succesul odată cu înfiinţarea cunoscutei Nick Cave and the Bad Seeds, eveniment petrecut în 1984. Devine faimos ca muzician şi compozitor şi lucrează cu artişti prestigioşi de pe întreg globul. Printre altele, este autorul coloanei sonore din filmul lui Wim Wenders Cerul deasupra Berlinului, regizor cu care a colaborat şi în alte producţii cinematografice. În prezent Nick Cave locuieşte în Anglia, în Brighton and Hove. Ca scriitor, Nick Cave a debutat în 1988 cu volumul King Ink, o antologie de poezie şi piese de teatru, iar mai tîrziu, în 1997, a publicat volumul King Ink II. A mai scris, printre altele, o adaptare pentru teatru a povestirii lui Franz Kafka Metamorfoza şi scenariul filmului The Proposition (2005). În perioada în care a locuit în Berlinul de Vest, a început să lucreze la romanul său de debut, Şi a văzut asina pe înger, apărut în 1989.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.