- ISBN
- 973-681-717-2
- An apariție
- 2009
- Lună apariție
- 10
- Număr pagini
- 336
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
- Domenii
Sufocare a fost ecranizat de Clark Gregg si a obtinut Marele Premiu al Festivalului de Film de la Sundance, 2008.
Victor Mancini, personajul principal al romanului Sufocare, este un fost student la Medicina care, pentru a-si putea tine in spital mama bolnava de Alzheimer, recurge la un truc extrem de ingenios: simuleaza ca se ineaca in restaurante de lux. Simtindu-se responsabili pentru viata sa, „salvatorii” ii trimit cecuri. Obsedat sexual, incercind (in van) sa-si trateze adictia, suflet torturat care nu si-a cunoscut niciodata tatal, Victor Mancini descopera cu uimire ca ar putea avea (sau nu?) descendenta divina. Dupa cum marturiseste Palahniuk, „Sufocare este cartea la a carei redactare am lucrat cel mai mult: sase luni. Spre deosebire de Fight Club (trei luni) sau Cintec de leagan (sase saptamini). Dar la aceasta perioada se adauga ani si ani de documentare si experiente care de care mai bizare. De pilda, un prieten m-a lasat sa fac disectii pe cadavre, altul mi-a povestit cum e sa lucrezi la Disneyland, un medic mi-a tinut o prelegere despre alunite si negi, folosind drept model o dansatoare exotica. Ar trebui sa mi se deduca din impozit toata berea cu care le-am facut cinste acestor interlocutori”.
„Un roman la fel de provocator si de obsedant precum Fight Club...Vocea lui Palahniuk e atit de clar diferentiata, incit s-ar putea spune ca autorul apartine unui gen literar cu un singur reprezentant – el insusi.” (The Washington Post)
„Putini autori contemporani sint in stare sa combine cu atita farmec socantul si comicul... Voiosia anarhica, violenta a lui Chuck Palahniuk il recomanda ca pe un demn continuator al lui Ken Kesey. ” (Newsday)
„Sufocare e un nou si bine-venit antidot impotriva vietii aseptice a consumatorului lumii moderne, asa ca nu poti da vina pe el daca o sa te stringa de git. ” (Maxim)
„Iata un De veghe in lanul de secara, dar fara manusi, un Zbor deasupra unui cuib de cuci scris ca in transa. Un roman sclipitor. ” (Fort Meyers News Press)
- An apariție
- 2009
- Lună apariție
- 10
- Număr pagini
- 336
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
Despre autori
Charles Michael „Chuck” PALAHNIUK (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. Deşi primele cărţi i-au fost refuzate de editori, care le considerau prea riscante din cauza atmosferei lor sumbre, după publicarea romanului Fight Club (1996), cariera sa literară şi-a schimbat definitiv cursul. Fight Club a fost ecranizat de regizorul David Fincher în 1999, iar filmul său – cu Edward Norton, Brad Pitt şi Helena Bonham Carter în rolurile principale – s-a bucurat de un succes fulminant, fiind distins cu numeroase premii. Chuck Palahniuk a scris peste douăzeci de romane şi cărţi de nonficţiune, traduse deja în numeroase limbi. La Editura Polirom au apărut, unele în mai multe ediţii, Fight Club, Jurnal, Bântuiţii, Cântec de leagăn, Monştri invizibili, Sufocare, Rant, Supravieţuitor, Pygmy, Snuff, Blestemaţi, Apocalipsa, Beautiful You, Inventează ceva, Ziua Ajustării, romanul grafic Fight Club 2. Gambitul seninătăţii şi Inventarea sunetului.