Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
Ultima comandă
ISBN
978-973-46-0325-1
An apariție
2009
Lună apariție
8
Număr pagini
392
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Ultima comandă

Autori: Graham Swift
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Traducere din limba engleza de Petru Cretia si Cristina Poenaru
Editia a II‑a revazuta

Roman distins cu prestigiosul Booker Prize in 1996 si ecranizat in 2001, cu Michael Caine si Helen Mirren in rolurile principale.

Romanul Ultima comanda este o poveste despre identitate, iubire si loialitate, interesanta si impresio­nanta mai ales prin circumstantele sociale pe care ni le propune autorul, situind actiunea intr‑o Londra postbelica, proletara. Patru barbati se intilnesc in circiuma lor preferata dintr‑un cartier muncitoresc al Londrei. Sint pe cale sa por­neasca intr‑un pelerinaj ce are ca tel imprastierea cenusii unui tovaras din razboi, Jack Dodds, prieten a trei dintre ei si tata adoptiv pentru al patrulea. Dar, inainte sa ajunga in oraselul de pe malul marii unde vor duce la indeplinire „ultima comanda” a regretatului Jack, complicatele relatii dintre cei patru, implicindu‑le de asemenea pe sotiile si copiii lor, se dezvaluie lent, prin impletirea multiplelor fire narative si a vocilor personajelor. Dincolo de prietenia si de loialitatea care ii leaga, fiecare are un secret intunecat, iar in dialogul lor molcom si aparent banal se pot ghici vinovatii, tra­dari si resentimente puternice, pe cale sa rabufneasca.

„Un roman care priveste in fata efemeritatea existentei umane si totodata aduce un omagiu simplu si nesentimental curajului de a-ti infrunta soarta.” (Sunday Times)
An apariție
2009
Lună apariție
8
Număr pagini
392
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Graham Swift s‑a nascut in 1949 la Londra si a studiat la Dulwich College si Queen’s College (Cambridge), iar apoi la Universitatea din York. Este unul dintre cei mai apreciati romancieri contemporani din Marea Britanie. In anul 1983 a fost inclus de Book Marketing Council pe lista celor mai buni douazeci de tineri scriitori britanici, publicata de revista Granta. Swift a publicat un volum de nuvele, Learning to Swim (1982), si opt romane traduse in peste treizeci de limbi. Este laureat al citorva dintre cele mai importante premii literare din Europa: Guardian Fiction Prize, Geoffrey Faber Memorial Prize, Premio Grinzane Cavour, Prix du Meilleur Livre Étranger, James Tait Black Memorial Prize, culminind cu prestigiosul Booker Prize, acordat in 1996 pentru romanul Last Orders (Ultima comanda). Din creatia prozatorului britanic, la Editura Polirom au mai aparut romanele Lumina zilei (2006), Miine (2008) si Pamintul apelor (2009).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.