O ontologie a iubirii
ISBN
973-683-476-X
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii
Religie > Creştinism
        >> General

O ontologie a iubirii

Subiect și Realitate Personală supremă în gîndirea părintelui Dumitru Stăniloae

Autori: Silviu Eugen Rogobete
INDISPONIBIL
12,43 lei

 

Traducere de Anca Dumitrascu si Adrian Guiu.

Cuvint inainte de IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Elaborata intre anii 1994 si 1997 ca parte a unui program academic de studii doctorale, lucrarea analizeaza contributia parintelui Staniloaie la dezbaterile contemporane legate de coexistenta „substantialitatii” si a „relationalitatii” la nivel ontologic, atit uman, cit si divin. Apelind la existentialism ca metoda de a-si promova teologia, parintele Staniloaie isi apropriaza traditia ortodoxa, interpretind-o ca o constanta reafirmare a continuum-ului „apofatic-catafatic” in perimetrul unei metafizici guvernate de Iubire. „Numai iubirea creeaza si aceasta inseamna ca ea este la originea existentei si a cresterii ei. Prin aceasta se arata ca iubirea este una cu Dumnezeu si intrucit iubirea nu poate fi decit a persoanei si indreptata spre alta Persoana, care raspunde iubirii ei, iubirea creatoare nu poate fi decit a unui singur Dumnezeu, care e comuniune de Persoane din veci si are bucurie sa creeze si din nimic alte persoane in comuniune intre ele si cu El in Biserica... Iubirea este baza existentei, deci creatoarea ei...” (Dumitru Staniloae)

An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii


Despre autori


Silviu Eugen Rogobete (n. 1962) este lector universitar si seful Catedrei de Politologie a Facultatii de Stiinte Politice si ale Comunicarii, Universitatea de Vest, Timisoara. Doctor in filosofie la Universitatea Brunel, Londra (1992). A contribuit la volumul colectiv „Erezie si logos: contributii romino-britanice la o teologie a postmodernitatii” (Editura Anastasia, Bucuresti, 1996).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.