Viaţa lui Apollonios din Tyana
ISBN
973-683-000-4
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Viaţa lui Apollonios din Tyana

Autori: Filostrat
 

Traducere de Marius Alexianu. Prezentare si note de Adelina Piatkovski. Viata taumaturgului pitagoreic Apollonios din Tyana, scrisa la cererea imparatesei Iulia Domna, este o marturie despre ideile morale ale primelor veacuri crestine, precum si o sursa de informatii asupra miscarii filosofice din primul secol dupa Hristos, despre care ne-au ramas putine scrieri. Eroul acestui roman biografic, numit de catre Filostrat sofist, fara accentul peiorativ din dialogurile platoniciene, era un preot practicant al cultului lui Apollo. A fost un personaj real, persecutat si intemnitat de catre imparatul Domitian, sub acuzatia de a fi „mag” si „vrajitor”.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii


Despre autori


Filostrat (autor)
Flavius Philostratos (Filostrat), retor si sofist grec, s-a nascut la sfirsitul secolului al II-lea si, conform Lexiconului Suda, a murit pe la jumatatea celui de-al III-lea p. Chr. Viata lui Apollonios din Tyana - prezentare si note de Adelina Piatkowski - a aparut la Editura Polirom in colectia Plural Clasic.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.