O prostie a lui Platon
ISBN
973-9248-70-5
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
204
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
PLURAL
Domenii

O prostie a lui Platon

Intelectualii și politica

Autori: Liviu Antonesei
 

Scriitor si pedagog, Liviu Antonesei a facut din publicistica un mod de implicare directa in viata culturala si politica din perioada post-decembrista. Eseurile sale poarta marca unei moralitati terapeutice, deprinsa parca de la Adam Michnik, o moralitate a nelinistii, in opozitie cu tot ce este inert sau prins in scheme si formule stereotipe.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
204
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii

Curriculum vitae • O prostie a lui Platon. Incercare de spovedanie • Intelectualii si politica • Un cvartet - intelectualul si problemele saleDespre autori


Liviu Antonesei (n. 1953) este doctor in stiintele educatiei, profesor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi. Domenii de competenta: introducere in stiintele educatiei, metodologia cercetarii, antropologia culturii. De asemenea, este scriitor, membru al PEN Club si ASPRO si jurnalist. Fondator si presedinte al revistei de cultura Timpul. Membru al Asociatiei Internationale a Sociologilor de Limba Franceza si al board-lui stiintific al International Journal of Humanistic Ideology. A debutat in 1988 cu volumul de eseuri Semnele timpului. Autor a opt volume de literatura (poezie, proza, eseu) si a noua volume in domeniul disciplinelor antropologice (stiintele educatiei, istoria, sociologia si filosofia culturii, stiinte politice). La Editura Polirom a mai publicat: Jurnal din anii ciumei, 1987-1989. Incercari de sociologie spontana (1995), Paideia. Fundamentele culturale ale educatiei (1996), O prostie a lui Platon. Intelectualii si politica (1997), Managementul universitar: de la viziunea conducerii la misiunea de succes (in colaborare, 2002), O introducere in pedagogie. Dimensiuni axiologice si transdisciplinare ale educatiei (2002), Literatura, ce poveste! Un diptic si citeva linkuri in reteaua literaturii (2004), Polis si Paideia. Sapte studii despre educatie, cultura si politici educative (2005).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.