Arhetipuri juridice în Biblie
ISBN
973-683-026-8
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
204
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
PLURAL
Domenii

Arhetipuri juridice în Biblie

Autori: Eugeniu Safta-Romano
INDISPONIBIL
19,95 lei

 

Prefata de Episcop † Calinic Botosaneanul.

Continuu si necesar dublata de o lectura hermeneutica, lucrarea reputatului avocat respinge pretinsa desacralizare a vietii prin stiinta, refacind, de fapt, gratie unui demers euristic paradoxal, parcursul invers. Astfel, dinspre omul modern inspre arhetip, ni se descopera filiatia inimitabila dintre dreptul pozitiv si dreptul divin, natural, pe fondul imperativului de continuitate a valorilor de bine, adevar si frumos.

An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
204
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii

Arhetipul legilor omenesti • Despre judecata si judecatori • Despre adevar si dreptate • Arhetipul proprietatii • Arhetipul mostenirii • Contractele in textele biblice • Daunele morale in Vechiul Testament • Garantii contractuale • Despre stingerea obligatiilor contractuale • Arhetipul familiei in textele biblice • Arhetipul apararii inDespre autori


De acelasi autor: „Arhetipuri juridice in Biblie”, Polirom, 1997; „Exista dreptate?”, Junimea, 1994; „Dreptul de mostenire in Romania. Doctrina si jurisprudenta”, 2 vol., Graphix, 1995; „Dreptul de proprietate privata si publica in Romania”, Graphix, 1994 si Vrantop, 1997; „Contracte civile. Incheiere, executare, incetare”, Graphix, 1995; „Drept civil. Obligatii: Curs teoretic si practic”, Intelrom, 1991, Neuron, 1994 si 1997; „Contracte civile”, 1999, Polirom.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.