Nunta mortului
ISBN
973-683-027-6
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Nunta mortului

Ritual, poetică și cultură populară în Transilvania

Autori: Gail Kligman
INDISPONIBIL
9,99 lei

 

Traducere de Mircea Boari, Runa Petringenaru, Georgiana Farnoaga si West Paul Barbu

Situindu-se undeva intre romanul lui Bram Stoker (Dracula) si un foarte documentat studiu de socio-antropologie, individualitatea cartii este dintre cele mai incitante: mai intii, prin experienta „romaneasca”, la fata locului, traversata de Gail Kligman (stagii de cercetare-documentare din anii ’70-’80), apoi, prin conectarea benefica la o viziune moderna, occidentala. Textul este viu, specificul local nealterat, un important merit avind aici, dincolo de implicarea afectiva a celei care consemneaza, numarul impresionant de exemplificari (strigaturi, bocete, cintece, balade etc.), la care se adauga si citeva discutii ale acestor tarani din nordul Transilvaniei, „personaje” intr-un roman scris in cheia realismului-fantastic.

An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii

Dincolo de Dracula • Organizarea sociala • Nunta • Rituri funerare • Nunta mortului • Ideologie, ritual si identitate • Din viata satului • Satul meu • Versi • Bocetele nuntii mortului • Vrem paceDespre autori


Gail Kligman este profesor de sociologie la University of California. La Editura Polirom a mai publicat: Nunta mortului. Ritual, poetica si cultura populara in Transilvania (1997, 2005) si Politicile de gen in perioada postsocialista. Un eseu istoric comparativ (in colab., 2003).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.