Originile creștinismului
ISBN
973-683-992-3
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
440
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii
Religie > Creştinism
        >> General
        >> Istoria creștinismului

Originile creștinismului

Autori: ***
INDISPONIBIL
23,02 lei

 
Meritul unei asemenea lucrari este de a demonstra ca nu exista o origine a crestinismului, in sensul unui eveniment, personaj sau moment fondator, ci mai degraba origini, reprezentate de un ansamblu de fenomene foarte diverse, desfasurate de-a lungul mai multor secole inainte si dupa Hristos. Traducerea Septuagintei si implicatiile ei culturale, razboaiele iudaice si caderea Masadei, functiile sinagogii, viata istorica a lui Iisus si paralela cu Invatatorul Dreptatii de la Qumran, studiile de „caz” despre Ioan Botezatorul, Iacov, Petru, Pavel, dar si despre Flavius Josephus, Marcion sau Tertulian, arhitectura catacombelor, „aventura” eseniana si provocarile gnosticismului, configurarile doctrinare si triumful calendarului crestin sint numai citeva scene din grandioasa fresca a originilor crestinismului, realizata de cei peste patruzeci de autori ai cartii: arheologi, istorici, exegeti si biblisti de renume. „Exista, din fericire, multe alte moduri de «a face istorie». Istoria nu consta in stabilirea anumitor «fapte istorice» ca «obiective». Cu fiecare operatie efectuata (stringerea izvoarelor documentare, studierea fiecaruia dintre ele, regruparea, sinteza partiala etc.), istoricul intervine, face alegeri si deci indeparteaza elemente, interpreteaza... Pe scurt, el construieste obiectul pe care il studiaza si incearca sa inteleaga. Fiecare din colaboratorii la acest volum a urmat acest demers pentru subiectul pe care l-a tratat, dar a facut si un pas in plus: a incercat sa inteleaga si a facut-o pentru noi, cititorii.” (Pierre Geoltrain)
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
440
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii


Despre autori


*** (autor)


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.