Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
Regele Solomon
ISBN
978-973-46-7961-4
An apariție
2019
Lună apariție
10
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Regele Solomon

Autori: Romain Gary (Émile Ajar)
39,95 lei

Vezi eBook
 

Dublu cîştigător al Premiului Goncourt pentru romanele: Rădăcinile cerului, în 1956 și Ai toată viaţa înainte, în 1975

Traducere din limba franceză şi note de Daria Laura Bârsan

Ca şofer de taxi, Jean întîlneşte zilnic zeci de oameni ciudaţi. Totuşi, nimeni nu-l întrece pe Solomon Rubinstein, „regele pantalonilor”, care a făcut avere din prêt-à-porter şi îşi ocupă timpul sărind în ajutorul celor care trăiesc în mizerie sau care suferă de singurătate. Omenirea aşteaptă de prea multă vreme să fie consolată şi are nevoie urgentă de un Mesia. Cu modestie, domnul Solomon îşi asumă, chiar dacă temporar, rolul de Mîntuitor, luîndu-şi şi un tînăr discipol, pe Jean, un adevărat „autodidact al angoasei”. Cei doi se străduiesc să compenseze nedreptăţile vieţii şi să le dea deznădăjduiţilor care sună la centrul de apel non-stop organizat chiar în apartamentul regelui pantalonilor sentimentul liniştitor că cineva veghează mereu asupra lor şi este acolo să le întindă o mînă de ajutor. Însă nimeni nu are mai mare nevoie de ajutor decît domnişoara Cora Lamenaire, o celebră interpretă din timpul ocupaţiei germane, femeia pe care Solomon Rubinstein o iubeşte cu o pasiune violentă de jumătate de secol. Publicat în 1979, sub pseudonimul Émile Ajar, romanul Regele Solomon este considerat de mulţi, datorită ironiei deconcertante şi paradoxurilor irezistibile, capodopera lui Romain Gary.

„«Ce talent de povestitor!» Ultima carte a domnului Ajar este sclipitoare, dar profundă, adesea nostimă, dar patetică, sprinţară, dar încărcată de adevăruri, plină de umor, dar umană. O citeşti dintr-o suflare, însă pe urmă revii, aşa cum te întorci mereu la o capodoperă.” (VSD)

„Ajar o să ne încînte pentru ceea ce este el în realitate: un comic de excepţie, un povestitor fabulos care nu rămîne niciodată în pană de invenţii, verbale sau de altă natură, un virtuoz al umorului care ţinteşte cele mai mari adîncimi.” (Le Monde)

Regele Solomon este ultimul roman al lui Romain Gary publicat sub pseudonimul Émile Ajar. În ciuda acestui nume fictiv, regăsim pe deplin în el stilul lui Romain Gary, lirismul, poezia şi romantismul lui.” (Coulturezvous.com)

An apariție
2019
Lună apariție
10
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Romain GARY (pseudonimul lui Roman Kacew) s-a născut în 1914 la Vilnius, în Lituania. La paisprezece ani, s-a mutat împreună cu mama sa, actriţă rusă de origine evreiască, la Nisa, convertindu-se la catolicism. După încheierea studiilor de drept, s-a înrolat în Forţele Aeriene Franceze şi, în 1940, l-a cunoscut pe generalul de Gaulle. La sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a scris primul roman, Educaţie europeană, şi şi-a început cariera diplomatică. În 1956, romanul Rădăcinile cerului a fost distins cu Premiul Goncourt. Ca diplomat, a trăit în Sofia, La Paz, New York şi Los Angeles, unde a cunoscut-o pe actriţa Jean Seberg, cu care s-a căsătorit în 1962. A avut o dublă carieră literară de succes sub pseudonimul Émile Ajar, primind pentru a doua oară Premiul Goncourt în 1975, pentru romanul Ai toată viaţa înainte. Multe dintre cărţile sale au fost adaptate pentru marele ecran, precum Clar de femeie (1979), în regia lui Costa-Gavras, cu Yves Montand şi Romy Schneider în rolurile principale, sau Ai toată viaţa înainte (1977), distins cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, cu Simone Signoret în rolul principal. S-a sinucis în 1980, la Paris.

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.