Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
  • La reducere!
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
Pacientul englez
ISBN
978-973-46-7509-8
An apariție
2018
Lună apariție
7
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Pacientul englez

(ediția 2018)

Autori: Michael Ondaatje
Ultimele produse in stoc
34,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză şi note de Monica Wolfe‑Murray

Laureat al Golden Man Booker Prize 2018 pentru cel mai bun roman distins cu The Man Booker Prize în ultimii 50 de ani

Roman ecranizat în regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes, Juliette Binoche şi Kristin Scott Thomas în rolurile principale. Un film laureat cu 9 Premii Oscar.

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existenţa pustiită, împinşi de hazard sub acoperişul unei foste mănăstiri italiene, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorţită de spectacolul suferinţei şi morţii atîtor soldaţi îngrijiţi; Caravaggio, un hoţ şi spion mutilat, dependent de morfină; Kip, un genist sikh care-şi pune zilnic viaţa în pericol dezamorsînd bombe; şi mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, îngrijit de Hana, pe care lumea îl ia drept englez şi care începe să dezvăluie o poveste de dragoste, cu aventuri în deşert şi scene de război, ce ajunge să-i bîntuie şi să-i transforme pe ascultătorii săi.

„Pana îndemînatică a lui Ondaatje ţese ca într-o pînză istoriile unor oameni înlănţuiţi fără scăpare în tot soiul de poveşti de dragoste şi război. Pacientul englez este o capodoperă a ficţiunii contemporane.” (Don DeLillo)

„Un roman ca un covor zburător, a cărui magie face lumile apuse şi timpurile uitate să-şi spună povestea… o carte ca un vis, cum rar au mai apărut în ultimii ani.” (Time)

„Avioane dispărute misterios în pustietăţile nepătrunse ale deşertului, episoade de spionaj care-ţi taie respiraţia, descoperiri arheologice în inima Saharei, bombe cu ceas care stau să explodeze în orice clipă… iată ce ne trebuia: un roman viu, vibrant, puternic.” (The Spectator)

An apariție
2018
Lună apariție
7
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Michael Ondaatje s-a născut în Sri Lanka în 1943 şi s-a mutat în Marea Britanie, iar apoi în Canada. A studiat la Bishop’s University din Lennoxville, Québec, apoi la University of Toronto şi la Queen’s University din Kingston, Ontario, unde a obţinut o diplomă de master în Literatură. În 1971, după ce a predat o vreme la University of Western Ontario, London, a devenit profesor la York University din Toronto. A publicat mai multe volume de poezii şi un volum de memorii, Running in the Family (1982). Ondaatje este autorul a şapte romane: Coming Through Slaughter (1976), În pielea unui leu (1987; Polirom, 2004), care construieşte o frescă socială a oraşului Toronto în anii 1920-1930, Pacientul englez (1992; Polirom, 2011, 2013, 2018), roman care l-a făcut cunoscut în toată lumea, Obsesia lui Anil (2000; Polirom, 2002), care are drept personaj central o tînără antropolog ce investighează crimele de război din Sri Lanka, Divisadero (2007), Masa pisicii (2011; Polirom, 2011) şi Lumina de veghe (2018). Pentru Pacientul englez a fost recompensat cu Booker Prize şi ulterior, în 2018, cu Golden Man Booker Prize, iar pentru Fantoma lui Anil, cu premiul Giller şi Prix Médicis pentru carte străină. Michael Ondaatje locuieşte în prezent în Canada şi predă literatură engleză la York University din Toronto.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.