Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
Femei
ISBN ePub

978-973-46-6496-2

ISBN PDF

978-973-46-6497-9

An apariție

2016

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Femei

(ediţia 2016)

Autori: Charles Bukowski
18.49 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere din limba engleză şi note de Florin Şlapac

Femei este un roman autobiografic, unul dintre cele mai cunoscute ale lui Bukowski, şi se desfăşoară în jurul lui Henry Chinaski (celebrul alter ego al autorului, care mai apare ca personaj şi în alte romane ale sale), un scriitor alcoolic, mare amator de femei. Ele defilează în această carte, veritabile creaţii felliniene, exotice şi uşor dezaxate, prilejuindu-i naratorului o serie nesfîrşită de experienţe erotice mai mult sau mai puţin fericite. Scenele de amor care se înghesuie pe fiecare pagină a romanului sînt mai degrabă comice decît erotice, totul fiind descris cu lux de amănunte, însă cu aceeaşi detaşare cu care autorul relatează deschiderea unei cutii de bere. Dincolo de desfrîul în care trăieşte, preocupat doar de sex, băutură şi pariuri la curse, se ghiceşte de fapt disperarea cu care naratorul îşi strigă singurătatea, nevoia imperioasă de tandreţe şi compasiune.

„Un roman de o frumuseţe brutală şi de o graţie feroce.” (Los Angeles Times Book Review)

„Prin mizantropia sa neînduplecată şi prin personajele decăzute, Charles Bukowski este descendentul maeştrilor genului – Knut Hamsun şi Louis-Ferdinand Céline.” (Andrew Essex)

„Unii vor spune că Bukowski este un Casanova falocrat sau un Henry Miller ultrapriapic... Asemenea tuturor personajelor care au parcurs lungul voiaj al trupurilor, în final, Henry Chinaski, eroul atîtor romane ale lui Bukowski, se regăseşte singur.” (Raphaël Sorin)

„Bukowski n-a pretins niciodată că ar fi altceva decît ceea ce este şi aşa a şi scris – o proză minunată, onestă, chiar dacă uneori vulgară. Scrisul său, care porneşte din vintre, dezvăluie cititorului acele faţete ale lumii rar întîlnite în literatură.” (David Loftus)     

An apariție
2016
Lună apariție
12
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Charles BUKOWSKI s-a născut în Germania, la Andernach,în 1920. Când avea doi ani, părinţii lui s-au mutat în SUA, stabilindu-se în Los Angeles, unde scriitorul a copilărit şi şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă. A studiat la Los Angeles City College, dar a abandonat cursurile şi a dus o viaţă dezordonată, scriind cu o pasiune îndârjită şi schimbând diverse slujbe pentru a supravieţui: a lucrat într-un abator, într-o fabrică de mâncare pentru câini, a fost spălător de vase, şofer de camion şi funcţionar de poştă. A publicat prima povestire la douăzeci şi patru de ani, iar în 1960 a debutat cu un volum de versuri. Cu timpul, valoarea operei sale a început să fie recunoscută, iar în 1969 Bukowski a semnat un contract de exclusivitate cu Black Sparrow Press, ceea ce i-a permis să renunţe la slujba lui din acel moment şi să se dedice exclusiv scrisului. Autor prolific, a publicat numeroase volume de poezie, antologii de povestiri şi romane, devenind unul dintre cei mai citiţi scriitori americani contemporani. La Editura Polirom au apărut până în prezent romanele Femei (2003, 2009, 2012, 2016), De duzină (2003, 2019), Factotum (2004, 2018), Poşta (2004, 2017), Hollywood (2012, 2017), Şuncă pe pâine (2011, 2015, 2018), volumele de povestiri Dragoste la 17,50 $ (2016, 2019), Muzică de belele (2018), Cea mai frumoasă femeie din oraş şi alte povestiri (2023) şi antologia de poezie Dragostea e un câine venit din iad (2007). În 2021 a fost publicat volumul Despre băutură, antologie care reuneşte unele dintre cele mai reuşite fragmente literare scrise de el pe această temă, iar în 2022, Căpitanul e dus cu pluta şi marinarii au fugit cu vasul, volum ce cuprinde însemnări din jurnalele ţinute de scriitor în ultimii ani de viaţă. Charles Bukowski a murit în 1994 în San Pedro, California.

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.